KAD SE SRCA SLOŽE I META SE POGODITI MOŽE! Dok se "Bože pravde" ORILO Parizom - Mikec i Zorana prolili REKU suza!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Istorijski trijumf.

KAD SE SRCA SLOŽE I META SE POGODITI MOŽE! Dok se "Bože pravde" ORILO Parizom - Mikec i Zorana prolili REKU suza!

Foto: RTS/printscreen

Na Olimpijskim igrama u Parizu, Srbija je ostvarila svoju prvu medalju, i to odmah zlatnu, zahvaljujući Damiru Mikecu i Zorani Arunović.

U disciplini miksa 10 metara vazdušni pištolj, srpski tandem je trijumfovao nad Turcima u finalu, ostvarivši odlučujuću pobedu u poslednjoj seriji. Njihovih 20.1 pogotka bilo je dovoljno da savladaju protivnike koji su upucali ukupno 19.3, donoseći Srbiji zlatnu medalju.

Nakon slavlja, usledila je svečana ceremonija dodele medalja, ispunjena emocijama i ponosom. Uz zvuke himne "Bože pravde", Zorana Arunović nije mogla da zadrži suze radosnice, dok su njihovi sugrađani gledali ovaj dirljiv prizor. Damir Mikec, poznat po svojoj smirenosti i koncentraciji, takođe je pokazao duboko osećanje ponosa i zadovoljstva.

 

 

Ovaj istorijski trijumf za srpski sport ostavlja dubok trag i predstavlja inspiraciju za sve mlade sportiste u zemlji. Damir Mikec, koji je u Pariz došao sveže oporavljen od povrede, pokazao je izuzetnu veštinu i mentalnu snagu. Njegova karijera bogata je medaljama, a ova zlatna medalja potvrđuje njegovu dominaciju u streljaštvu.

 

 

Mikec je najstariji srpski olimpijac u Parizu i prvi osvajač medalje za Srbiju na ovim igrama. Sa raznoraznih velikih takmičenja doneo je čak 78 medalja. Njegova karijera počela je na nagovor majke, koja ga je poslala u streljanu, gde je ubrzo postao jedan od najboljih strelaca. Pre Pariza, Mikec je osvojio srebrnu medalju u Tokiju, a ova zlatna medalja u Parizu predstavlja vrhunac njegove sportske karijere.

Foto: RTS/printscreen

Emotivni zagljaj Damira Mikeca i Zorane Arunović nakon pobede

Zorana Arunović, koja je zajedno sa Mikecom osvojila zlato, nije mogla da zadrži suze tokom ceremonije dodele medalja. Njen emotivni trenutak pokazao je koliko im ovaj uspeh znači i koliko su naporno radili da dođu do ovog cilja. 

Uspeh Damira Mikeca i Zorane Arunović biće inspiracija za sve mlade sportiste u Srbiji. Naša zemlja će s ponosom slaviti ovaj istorijski trenutak, pružajući podršku svojim sportistima u daljim takmičenjima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading