LJUDI, ČUVAJTE SE! NOVI TOPLOTNI TALAS STIŽE U SRBIJU: "Bečka vrata" se zatvaraju, evo kada sledi PRAVI PAKAO!

Autor:

Vesti

30.07.2024

20:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedina šansa za padavine je u petak popodne i subotu, 2. i 3. avgusta

LJUDI, ČUVAJTE SE! NOVI TOPLOTNI TALAS STIŽE U SRBIJU: "Bečka vrata" se zatvaraju, evo kada sledi PRAVI PAKAO!

Foto: Shutterstock

U Srbiji će do kraja jula vreme biti toplo i uglavnom sunčano, sa maksimalnim temperaturama koje će dostići 32-33 stepeni Celzijusa. Međutim, početak avgusta obeležiće novi toplotni talas sa veoma visokim temperaturama.

Vreme do kraja jula

Meteorolog Ivan Ristić izneo je prognozu za „Blic“, navodeći da nas očekuje novo povećanje temperature i suvo vreme. Jedina šansa za padavine je u petak popodne i subotu, 2. i 3. avgusta.

Kratkotrajno osveženje za vikend

Ristić predviđa da će 2. i 3. avgusta postojati uslovi za pljuskove i kišu. Nakon toga, od 5. avgusta, zatvaraju se „Bečka vrata“ i počinje duži toplotni talas sa temperaturama od 35 do 40 stepeni Celzijusa. Početak ove sedmice će biti prijatniji sa temperaturama od 28 do 32 stepeni Celzijusa, a svežije vreme će potrajati do kraja jula.

Priliv toplog afričkog vazduha

U utorak, 30. jula, i u sredu, 31. jula, jutra će biti svežija, pogodna za prijatno spavanje. Međutim, od četvrtka, 1. avgusta, počinje priliv toplog afričkog vazduha. U petak, 2. avgusta, maksimalne dnevne temperature će ponovo biti između 35 i 39 stepeni. U popodnevnim satima na zapadu Srbije mogući su pljuskovi kiše praćeni grmljavinom. U subotu, 3. avgusta, očekuje se dolazak svežijeg i vlažnijeg vazduha, pa će u većini krajeva Srbije biti pljuskova praćenih grmljavinom, a temperature će biti između 30 i 34 stepeni Celzijusa.

Početak novog toplotnog talasa

U nedelju, 4. avgusta, očekuje se prestanak padavina i stabilizacija vremena. Od ponedeljka, 5. avgusta, zatvaraju se „Bečka vrata“ i počinje novi toplotni talas sa maksimalnim dnevnim temperaturama od 35 do 40 stepeni Celzijusa.

Visoke temperature tokom celog avgusta

Ceo avgust će obeležiti visoke temperature, sa povremenim blagim zahlađenjem. Očekuje se više od 20 tropskih dana, što je jasna posledica klimatskih promena i učestalosti ekstremnih vremenskih pojava.

Meteorolog Ivan Ristić ističe da će visoke temperature biti dominantne tokom celog avgusta, što će predstavljati nastavak vrelog i sušnog perioda u Srbiji.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading