DUH OLIMPIZMA PONOVO NARUŠEN POLITIKOM: Ukrajinka BRUTALNO isprozivala Ruse!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ponovo se mešaju politika i sport.

DUH OLIMPIZMA PONOVO NARUŠEN POLITIKOM: Ukrajinka BRUTALNO isprozivala Ruse!

Foto: Profimedia

Olimpijske igre predstavljaju vrhunac u karijeri svakog profesionalnog sportiste, pružajući im priliku da se takmiče na najprestižnijoj svetskoj sportskoj manifestaciji. Ovaj događaj okuplja najbolje sportiste iz različitih disciplina, pružajući im priliku da pokažu svoje umeće i talent pred globalnom publikom.

Međutim, pored sportskog nadmetanja, Olimpijske igre često su poprište političkih dešavanja. Mnogi sportisti koriste ovu priliku da pošalju političke poruke, pokušavajući da istaknu važne društvene ili političke teme. Ovo je dovelo do situacija u kojima su sportisti bili u centru pažnje zbog svojih političkih izjava ili poteza.

Jedan od takvih primera je ukrajinska osvajačica bronze u mačevanju, Olga Harlan, koja je imala surovu izjavu koja spada pod klasičnu propagandu za vreme rata sa Rusijom. Njena izjava je izazvala pažnju i pokrenula raspravu o miješanju politike i sporta na Olimpijskim igrama.

Foto: Profimedia

Olga Harlan

– Ovu medalju posvećujem svim svojim kolegama koji nisu mogli da budu ovde, jer su ih ubili Rusi. Ja sam Ukrajinka i uvek ću imati snagu. Nastavljamo da se borimo – poručila je Olga i privukla pažnju čitave planete.

Olimpijske igre su, dakle, kompleksan događaj koji ne samo da slavi sportske dostignuća, već često postaje i platforma za izražavanje političkih stavova i poruka. Ovakvim stvarima nije mesto na sportskim manifestacijama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading