ISTORIJA UŽIVO: Detalj koji je šokirao planetu - zajednički selfi južnokorejskih i severnokorejskih sportista! (VIDEO)

Autor: Vladimir Vorih

Olimpijske igre 2024

31.07.2024

07:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kao sport prevaziđe sve geopolitičke sporove.

ISTORIJA UŽIVO: Detalj koji je šokirao planetu - zajednički selfi južnokorejskih i severnokorejskih sportista! (VIDEO)

Foto: Twitter.com/printscreen/Alvin Foo

Ceremonija dodele medalja u stonom tenisu na Olimpijadi u Parizu prikazala je izuzetan primer sportskog duha i nadu za poboljšane odnose između Južne i Severne Koreje.

Uprkos dugogodišnjem napetom odnosu i odsustvu mirovnog sporazuma od 1953. godine, sportisti iz dve Koreje su demonstrirali inspirativan trenutak jedinstva i prijateljstva koji je privukao pažnju čitavog sveta.

Šin Ju-bin i Lim Jong-hun iz Južne Koreje osvojili su bronzane medalje u konkurenciji mešovitih parova, što predstavlja značajan uspeh za stonoteniski tim Južne Koreje. Nakon njihovog uspeha, pažnja se prebacila na par iz Severne Koreje, Ri Jong Sik i Kim Kum Jong, koji su osvojili srebrne medalje. Međutim, najupečatljiviji trenutak se desio kada su sportisti iz Severne Koreje odlučili da siđu sa postolja kako bi lično čestitali svojim kolegama iz Južne Koreje, prikazujući dirljiv gest sportskog duha i dobre volje.

Usred proslave, Lim Jong-hun je iskoristio priliku da zabeleži istorijski selfi sa sportistima iz Severne Koreje, simbolizujući snažnu poruku jedinstva i pomirenja. Ovaj spontani čin iznenadio je ne samo sve prisutne, već i gledaoce širom sveta, ističući potencijal za povezivanje na nivou građana koji može prevazići političke tenzije i otvoriti put za harmoničniju budućnost na Korejskom poluostrvu.

Dirljiva interakcija između sportista brzo se proširila društvenim mrežama i međunarodnim medijima, izazivajući optimizam i podršku za poboljšane korejskih odnosa. Iskreni prikaz prijateljstva i međusobnog poštovanja pružio je tračak nade usred kompleksnog geopolitičkog pejzaža.

Dok ova dirljiva scena i dalje inspiriše razgovore i razmišljanja, ostaje zajednička nada da sportisti koji su učestvovali neće biti suočeni sa posledicama spontanog susreta. Posebno se brine za Ri Jong Sika i Kima Kum Jonga iz Severne Koreje.

Ceremonija dodele medalja u stonom tenisu na Olimpijadi u Parizu prevazišla je granice sporta i poslala snažnu poruku jedinstva, sportskog duha i potencijala za pozitivne promene. Bez presedana gest prikazan od strane sportista iz Južne i Severne Koreje služi kao dirljiv podsetnik na ljudsku sposobnost da prevaziđe podele i neguje svetliju budućnost, odzvanjajući daleko izvan domena takmičarskog sporta.

Sve dešavanja sa Olimpijskih igara u Parizu ekskluzivno pratite na portalu Republika.rs.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading