BRAVO, LAZARE! Još jedan srpski strelac HRLI KA MEDALJI - KOVAČEVIĆ SE PLASIRAO U FINALE!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sjajan sportski dan u Parizu!

BRAVO, LAZARE! Još jedan srpski strelac HRLI KA MEDALJI - KOVAČEVIĆ SE PLASIRAO U FINALE!

Foto: Instagram/OKS

Lazar Kovačević

Danas je peti dan Olimpijskih igara koje se održavaju u Parizu, a dan je "otvario" mladi strelac Lazar Kovačević u kvalifikacijama gađanjem MK puškom trostav. Kvalifikacije su počele u 9 sati.

Finale MK puškom trostav biće sutra u 9.30 časova.

Kovačević je izborio odlazak među osam najboljih u Parizu tako što je završio na petom mestu u kvalifkacijama. On je ostvario rezultat od 592 krugova.

10.15 - Bravo, Lazare! Srpski strelac prvi!

U ovom trenutku srpski strelac Lazar Kovačević je prvi. Kovačević ima 9.902, prati ga Kinez Liu sa 9.900!

10.05 - Sjajni Lazar na drugoj poziciji!

Ukrajinac Kuliš je prvi sa 9.940, Kovačević je na 9.932, na trećem mestu je sada Švajcarac Duer sa 9.905.

Francuz Kriš, koji je dugo bio u top 3, pao je na šesto mesto!

Treća serija

Do sada je Kovačević odlično gađao, te je nakon treće serije, prve u ležećem položaju na trećem mestu i sigurno grabi ka finalu. On je imao osam desetki i dve devetke i sada je na pola puta ka velikom finalu.

Kovačević je treći posle 2/3 stava, osvojio je 198 od 200 poena u ležećem stavu, to je dovoljno za treće mesto u kvalifikacijama sa prosečnih 9,925 bodova. Ispred njega su i dalje Francuz Kriš i Ukrajinac Kuliš sa 9,950 bodova. 

Druga serija 

Lazar Kovačević je jednu devetku u drugoj seriji i devet desetki i nakon druge serije je bio drugi.

Prva serija 

Sjajno je krenuo Lazar Kovačević  u kvalifikacijama. Prvo se pucalo iz klečećeg položaja, a u prvoj od dve serije u ovom položaju pucao je savršenih 100 poena. Pogodio je sve desetke i zaseo na prvo mesto.

Podsećamo, reprezentativci Srbije u streljaštvu Zorana Arunović i Damir Mikec osvojili su juče zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu u takmičenju miks parova u disciplini vazdušni pištolj 10 metara. Arunović i Mikec su u finalu u Šaterou bili bolji od turskog para Seval Ilajda Tarhan/Jusuf Dikec rezultatom 16:14.

Arunović i Mikec su osvajanjem zlatnog odličja doneli Srbiji prvu medalju na OI u Parizu. Bronzanu medalju osvojili su Manu Baker i Sarabjot Sing iz Indije.

Ostaje nam da vidimo da li će mladi Lazar Kovačević uspeti da se okiti odličjem u Parizu, kao što su to juče uradile njegove kolege, a sve rezultate naših sportista možete pratiti na portalu Republika.rs uživo.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading