OTRKIVENA DOBRO ČUVANA TAJNA: Mnoge je ovo interesovalo! Šta se nalazi u kutiji koju dobijaju svi osvajači olimpijskih medalja?

Autor: Vladimir Vorih

Olimpijske igre 2024

31.07.2024

09:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da li ste mogli da pretpostavite šta najbolji olimpijci dobijaju na poklon?

OTRKIVENA DOBRO ČUVANA TAJNA: Mnoge je ovo interesovalo! Šta se nalazi u kutiji koju dobijaju svi osvajači olimpijskih medalja?

Foto: Instagram.com/printscreen/oksrbije

Zorana Arunović i Damir Mikec su svojim spektakularnim trijumfom na Olimpijskim igrama u Parizu doneli Srbiji prvu medalju, i to zlatnu! Njihova pobeda u disciplini miksa vazdušnog pištolja na 10 metara izazvala je neopisivu radost i ponos kod svih građana Srbije. Ova dva vrhunska sportiste su se pokazala kao nepobedivi tandem, osvajajući zlato i time zauvek obeležavajući istoriju srpskog sporta.

Pored zlatne medalje i novčane nagrade koju su dobili od Vlade Srbije, Zorana i Damir su takođe primili i jedan veoma poseban poklon.

Na ceremoniji proglašenja pobednika, primetili smo da su u njihovim rukama držali kutiju neobičnih dimenzija. Kada su je otvorili, otkrili su da se unutar nje nalazi zvanični poster za Olimpijske igre u Parizu, dizajniran od strane čuvenog Uga Gatonia. Ovaj poster je pravo remek delo, koje prikazuje "grad fantazije" sa pariskim znamenitostima poput Ajfelovog tornja, reke Sene i Trijumfalne kapije, kao i simbole Igara i različite sportske aktivnosti. Ova lepa uspomena će zauvek biti podsetnik na najveći uspeh u karijeri ovog izuzetnog sportskog para.

 

 

Ugo Gatoni je proveo skoro četiri meseca i 2.000 sati dizajnirajući ovaj poster grada Pariza, koji je postao zvanični simbol Olimpijskih igara. Njegov detaljan rad karakteriše veliki broj simbola i elemenata, sa ciljem da prikaže duh i energiju ovog veličanstvenog događaja. Poster je dočarao čitavu atmosferu i uzbuđenje koje je pratilo Olimpijske igre u Parizu, te će zauvek ostati deo istorije ovog prestižnog sportskog takmičenja.

Zorana Arunović i Damir Mikec su svojom izvanrednom pobedom, kao i specijalnim poklonom koji su dobili, ostavili neizbrisiv trag u svetu sporta i umetnosti, istovremeno donoseći neizmernu radost svojoj zemlji. Ovo je samo jedan od mnogobrojnih primera kako sport može da poveže ljude i inspiriše ih na velika dostignuća. Srbija je ponosna na svoje olimpijske šampione, koji su svojim zalaganjem i talentom postali simboli hrabrosti, upornosti i istinske sportske strasti.

Sve dešavanja sa Olimpijskih igara u Parizu ekskluzivno pratite na portalu Republika.rs.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading