SRBIJU ČEKA HLADAN TALAS! Ovi predeli biće prvi na udaru grmljavina i oluja

Autor:

Vesti

31.07.2024

10:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Očekuju nas brojne promene vremena u narednom periodu, pa je važno biti pripremljen na nagli preokret vremenskih prilika

SRBIJU ČEKA HLADAN TALAS! Ovi predeli biće prvi na udaru grmljavina i oluja

Foto: Printscreen/SEVERE-WEATHER.EU,Shutterstock, freesvg.org

Hronika

Današnje vreme obećava sunčan i topao dan sa maksimalnom temperaturom od 30 do 33°C, dok se za sutra najavljuje još veća vrućina. Međutim, četvrtak će biti vrhunac toplote, osim na jugu i istoku gde će najtopliji dan biti u petak. Uprkos tropskoj vrućini tokom dana, jutra će biti sveža i ugodna, posebno u Beogradu gde će biti toplo. Minimalna jutarnja temperatura biće od 10 do 20°C, dok će maksimalna dnevna dostizati čak 34 do 37°C, a u Beogradu čak do 36°C.

Promenljivo vreme u petak

U petak se očekuje promena vremena na severu i zapadu, sa prodorom hladnog fronta. Pljuskovi sa grmljavinom već tokom prepodneva najavljivani su u Vojvodini, a posle podne se očekuju i u ostalim severnim, centralnim i zapadnim predelima, uz prolazno pojačan severozapadni vetar. Maksimalna temperatura će varirati od 28°C na severozapadu do 38°C na jugoistoku Srbije. U toku noći se očekuje jače naoblačenje i osveženje sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom.

Vikend sa prijatnijim vremenom

Za vikend se najavljuje toplo vreme, ali dosta ugodnije nego prethodnih dana. Maksimalna temperatura će biti oko 30°C. U subotu se predviđa suvo i vedro vreme u Vojvodini, dok će u ostalim predelima biti promenljivo oblačno sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom. U nedelju se očekuje sunčano i ugodno toplo vreme, uz sveže jutro.

U susret novom toplotnom talasu

Sledeće sedmice se očekuje sunčano i prvo letnje vreme, najavljujući novi toplotni talas. Maksimalna temperatura biće od 30 do 35°C, a oko 10. avgusta se predviđa vrelo vreme sa temperaturom oko 40°C. Očekuju nas brojne promene vremena u narednom periodu, pa je važno biti pripremljen na nagli preokret vremenskih prilika.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading