DETALJ O KOJEM BRUJI PARIZ: Neviđeni skandal na OI - sudije pogurale domaćina do pobede! (VIDEO)

Autor: Vladimir Vorih

Olimpijske igre 2024

31.07.2024

08:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da li su Japanci oštećeni u finišu meča sa domaćinom svetske sportske smotre?

DETALJ O KOJEM BRUJI PARIZ: Neviđeni skandal na OI - sudije pogurale domaćina do pobede! (VIDEO)

Foto: Twitter.com/printscreen/who is @goaltend

U dramatičnom meču između košarkaških reprezentacija Francuske i Japana, publika je imala priliku da svedoči neizvesnoj završnici koja je ostavila obe ekipe u neprijatnom šoku. Japanci su imali četiri poena prednosti na svega nešto više od 16 sekundi pre kraja meča, ali je Matje Strazel, uz faul, uspeo da pogodi trojku i odvede utakmicu u produžetak.

Juki Kavamura, koji je mogao da postane heroj svog tima, nažalost je postao tragičar kada mu je dosuđen faul u završnici meča. Nakon što je Strazel pogodio trojku i slobodno bacanje, Kavamura je izrazio nezadovoljstvo odlukom sudija rekavši da faula nije bilo te da je Strazel, inače dobar šuter, uspeo da pogodi težak šut.

 

 

Meč je bio ispunjen neizvesnošću do samog kraja, a Francuzi su na kraju slavili rezultatom 94:90. Ovo je svakako bila teška lekcija za japansku ekipu koja je bila nadomak velikog trijumfa protiv favorizovane Francuske.

Nakon meča, javnost je burno reagovala na ovaj događaj, sa mnogim navijačima koji su podržali Kavamuru tvrdeći da je Japan oštećen. Očekuje se da će ova tema biti i dalje aktuelna u sportskim krugovima.

Ovaj meč će svakako ostati upamćen po dramatičnoj završnici i kontroverznoj odluci sudija koja je ostavila dubok trag kako kod igrača, tako i kod navijača. Svakako, ovo je samo jedan u nizu događaja koji dokazuje da sport uvek može da iznenadi i da donese neočekivane obrte.

Da podsetimo, danas je veoma važan dan kada je u pitanju srpska košarka. Izabranice Marine Maljković sa početkom od 13.30 časova očekuje duela sa selekcijm Kine, dok će naši košarkaši od 17.15 časova odmeriti snage sa ekipom Portorika.

Sve dešavanja sa Olimpijskih igara u Parizu ekskluzivno pratite na portalu Republika.rs.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading