VEROVALI, ILI NE: Nezabeleženo u istoriji OI! Takmičarka izašla na borilište u sedmom mesecu trudnoće! (FOTO)

Autor: Vladimir Vorih

Olimpijske igre 2024

31.07.2024

09:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sport zaista ne poznaje granice...

VEROVALI, ILI NE: Nezabeleženo u istoriji OI! Takmičarka izašla na borilište u sedmom mesecu trudnoće! (FOTO)

Foto: Instagram.com/printscreen/bbcnews

Mačevanje na Olimpijskim igrama obično uključuje dva takmičara, ali ovaj meč je imao tri.

Zamislite da se takmičite na Olimpijskim igrama kada ste u sedmom mesecu trudnoće. To je upravo uradila egipatska takmičarka u mačevanju Nada Hafez.

Ova dvadesetšestogodišnjakinja je podelila vest na Instagramu rekavši da se "ona i njena mala beba koja tek treba da dođe na svet“ takmiče na Olimpijskim igrama u Parizu.

Kada je reč o samom takmičenju Hafez je u ponedeljak pobedila u svom prvom meču na Olimpisjkim igrama u Parizu u ženskoj pojedinačnoj sablji, ali je potom eliminisana u šesnaestini finala.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BBC News (@bbcnews)

 

Treba napomenuti da ovogodišnje Olimpisjke igre obiluju zanimljivim detaljima.

Tako je u stonom tenisu zabeleženo ono što gotovo da niko nije mogao da poveruje, a u epicentru zbivanja su bili sportisti iz Južne i Severne Koreje.

Šin Ju-bin i Lim Jong-hun iz Južne Koreje osvojili su bronzane medalje u konkurenciji mešovitih parova, što predstavlja značajan uspeh za stonoteniski tim Južne Koreje. Nakon njihovog uspeha, pažnja se prebacila na par iz Severne Koreje, Ri Jong Sik i Kim Kum Jong, koji su osvojili srebrne medalje. Međutim, najupečatljiviji trenutak se desio kada su sportisti iz Severne Koreje odlučili da siđu sa postolja kako bi lično čestitali svojim kolegama iz Južne Koreje, prikazujući dirljiv gest sportskog duha i dobre volje.

Usred proslave, Lim Jong-hun je iskoristio priliku da zabeleži istorijski selfi sa sportistima iz Severne Koreje, simbolizujući snažnu poruku jedinstva i pomirenja. Ovaj spontani čin iznenadio je ne samo sve prisutne, već i gledaoce širom sveta, ističući potencijal za povezivanje na nivou građana koji može prevazići političke tenzije i otvoriti put za harmoničniju budućnost na Korejskom poluostrvu.

Sve dešavanja sa Olimpijskih igara u Parizu ekskluzivno pratite na portalu Republika.rs.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading