MAJSTOR(OVIĆ) I BRKA RAZBILI AMERE NA OTVARANJU! Srbi ODUČILI SAD od basketa, pa proslavili uz Nadu Topčagić!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Basketaši Srbije uspešno su započeli pohod na odbranu medalje na Olimpijskim igrama, pošto su na otvaranju slavili nad Amerikom sa 22:14.

MAJSTOR(OVIĆ) I BRKA RAZBILI AMERE NA OTVARANJU! Srbi ODUČILI SAD od basketa, pa proslavili uz Nadu Topčagić!

Foto: Profimedia

SRBIJA - AMERIKA 22:14

 

Srbija je još jednom pokazala da ima najbolji sastav kada je basket u pitanju. Iako su gubili naši momci sa 11:9 u jednom momentu, dali su gas i iskoristili bonus koji su Ameri rano ispunili, da bi tačku na meč dvojkama stavili Majstorović i Stojačić. Odmah po završetku, usledilo je veliko slavlje na tribinama i na terenu uz Nadu Topčagić i numeru "Jutro je"! Listu strelaca možete videti ispod, a sledeći meč igramo već sutra protiv Kine od 19:05 časova.

TOK MEČA

KRAJ MEČA

8. minut - MAJSTOROVIĆU, MAJSTORE! IDE DVOJKA SRPSKOG ASA! I BRKA DVOJKOM STAVLJA TAČKU NA MEČ!

7. minut - Majstorski kombinuju Stojačić i Branković, a Medoks baca loptu u aut! Branković opet poentira posle sjajnog otvaranja! Odličan momentum za naše! Ide Stojačić sam do krajaaa! Stojačić kažnjava ležernog Fredeta i pogađa sa poludistance!

6. minut - Veoma brzo su se vratili Ameri u vođstvo, ne smemo da pravimo faul zbog bonusa pa su postigli dosta laka dva poena preko Fredeta i Trevisa. STOJAČIĆ FENOMENALNO ZAKUCAVA UZ FAUL! Ipak pogađa samo jedan penal. Sjajni Branković je izborio dva penala i oba pogodio! Beri je baš jako laktom udario Vasića, ali sudije to na prvi pogled nisu videle... Ipak je dosuđen nameran faul i Vasić šutira penale!

Republika

Foto: Profimedia

Srbija - SAD

5. minut - Evo je dvojka Brankovića! Prva za našu selekciju i opet vodimo!

4. minut - Fredet je baš lako okrenuo Majstorovića i otišao na polaganje. Na još lakih poena za Amere odgovara Vasić. I sada je svirana obostrana lična greška, ispunjen je bonus. Precizan Majstorović sa poludistance.

3. minut - Evo malo i Stojačićevog specijaliteta! Ameri ređaju faulove, još jedan do bonusa imaju. Vasić se opet odlično izborio za poziciju i izjednačio. Trevis opet vraća vođstvo Amerima.

2. minut - Ameri pogađaju trojku, odnosno dvojku preko Fredeta. Stojačić je promašio u pokušaju da uzvrati. Vrlo lepo kombinuju Ameri i zakucava Medoks. Dosta čvrsto se igra, uz puno kontakta. Odlično se pozicionirao Vasić i poentirao.

1. minut - Sjajno je počeo Branković, ali uzvraća Peri takođe sa zicera. Branković se ponovo odlično snašao i poentirao ispod koša.

MEČ JE POČEO

SASTAVI

SRBIJA: Strahinja Stojačić, Dejan Majstorović, Marko Branković i Mihailo Vasić.

SAD: Džimer Fridet, Dilan Trevis, Kenjon Beri i Karim Madoks.

UVOD

 

 

Olimpijske igre u Parizu su basketaše počinju danas, a jedan od najzanimljivijih mečeva prvog kola 3x3 je susret Srbije i Sjedinjenih Američkih Država. Naši reprezentativci će se suočiti sa izazovom protiv američkog tima koji predvodi nekadašnji NBA košarkaš Džimer Fredet. Utakmica je zakazana za večeras u 22:35, a očekuje se da će biti izuzetno uzbudljiva i neizvesna.

Ovo je tim koji već ima iskustvo osvajanja zlatnih medalja na prvenstvima sveta, što ih čini ozbiljnim takmacima na Olimpijskim igrama. Naši reprezentativci brane osvojenu bronzu u Tokiju protiv Belgije, a imaće motiv više i nakon što su Mikec i Arunović jutros doneli prvu medalju našoj naciji.

S obzirom na kvalitet tima i iskustvo igrača, očekivanja su visoka. Basketaši Srbije se nadaju uspehu i osvajanju medalje na Olimpijskim igrama u Parizu. Tim sačinjen od iskusnih momaka je već dugo zajedno i nadamo se da će ponovo obradovati naciju.

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading