SRBIJA IMA PREDSTAVNIKA U FINALU OI! Grbić i Poljaci PREOKRETOM obezbedili MEDALJU!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ponovili su uspeh iz Montreala.

SRBIJA IMA PREDSTAVNIKA U FINALU OI! Grbić i Poljaci PREOKRETOM obezbedili MEDALJU!

Foto: www.profimedia.rs

Legenda srpske odbojke Nikola Grbić, koji se uspešno proslavio i u trenerskim vodama, postigao je neverovatan uspeh u polufinalu Olimpijskih igara.

Proslavljeni as na klupi Poljske je uspeo da se izvuče iz neprijatne pozicije i sa ovom selekcijom porazi reprezentaciju Sjedinjenih Američkih Država rezultatom 3:2 (po setovima 25:23, 25:27, 14:25, 25:23, 15:13).

Ovaj izuzetno težak meč je bio prava drama za ljubitelje odbojke, a Grbićeva taktička genijalnost došla je do izražaja u ključnim momentima meča.

Nikola Grbić je već ostvario značajne uspehe u trenerskoj karijeri, uključujući zlato na Evropskom prvenstvu 2023. Takođe, može se pohvaliti sa dve bronze, jednim zlatom u Svetskoj ligi, kao i srebrom na Svetskom prvenstvu. Ovo je sada prilika da osvoji i zlato na Olimpijskim igrama, a s obzirom na dosadašnje uspehe, jasno je da je poljska odbojka u veoma sigurnim rukama.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Nikola Grbić sa poljskim reprezentativcima

I pored toga što su Poljaci krenuli bolje u meč, nakon određenih propuštenih prilika u drugom setu, usledio je veliki pad. Amerikanci su dominantno poveli sa 2:1 i bili jako blizu finala.

To im ipak nije dopušteno, otišlo se u peti set, a tamo je iskorišćena tek četvrta meč lopta za drugo istorijsko finale evropske selekcije na Olimpijskim igrama.

Prvu i jedinu medalju na najvećoj smotri svetskog sporta Poljska je osvojila 1976. u Montrealu i to zlatnu. U finalu Igara U Parizu sastaće se sa boljim iz okršaja Italije i Francuske.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading