DVE OSOBE OSTAVILE DUBOK TRAG U NOVAKOVOM ŽIVOTU! Oni nisu dočekali ZLATO!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bez Genčićeve i njenih saveta nikad ne bi postao šampion, a deda je uz njega bio i u slavlju i u porazima.

DVE OSOBE OSTAVILE DUBOK TRAG U NOVAKOVOM ŽIVOTU! Oni nisu dočekali ZLATO!

Foto: Printscreen

Nakon osvojene zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Parizu, Nole se slomio pred kamerama zbog jedne slike.

- Hoću da ti dam ovo i da mi opišeš kako se osećaš kada gledaš na taj put koji si imao od tog trenutka? - rekao je novinar koji je Đokoviću dao fotografiju na kojoj s četiri godine prvi put drži reket, a s njim je Jelena Genčić.

POBEDA ZA ĐEDA

Novak je zaplakao, pa kroz suze rekao:
- Da... Prvi put sam držao reket. Imao sam četiri godine, bilo je to na Kopaoniku. Prvi put sam se zaljubio u ovaj sport. Vraća mi mnogo lepih emocija. Hvala što ste mi dali ovo! Kako se osećam? Zahvalan sam svim ljudima, uključujući i svog prvog trenera, koji su mi pomogli da se zaljubim u ovaj sport. Hvala bogu koji je imao milosti i ovo mi omogućio. Tada je to bilo nemoguće ovo dostići. Ništa ipak nije nemoguće kada imaš vere u sebe - poručio je Nole, koji je bio u suzama zbog toga.

Republika

Foto: Printscreen/STB

Jelena Genčić i Novak Đoković

Druga važna osoba u njegovom životu bio je Vladimir Đoković, Srđanov otac, koji je preminuo 2012. Novak je mnogo puta pričao o dedi koji ga je vodio na treninge i davao mu novac dok su mu roditelji radili na Zlatiboru. Svi se sećaju i 2012, kada je na turniru u Monte Karlu pred meč s Aleksandrom Dolgopolovom iz Ukrajine dobio vest da je deda preminuo.

Umesto da odustane, Novak je stisnuo zube, pobedio, pogledao ka nebu i zaplakao posle meča.

- Ovo je trofej za mog đeda Vladu, koji mi je uvek bio izvor pozitivne energije. Moj heroj i idol, od malih nogu me je naučio da se nikada ne predajem. Ovo je za tebe, moj Vlado - izgovorio je tada Đoković s knedlom u grlu.

S KOSOVA U BEOGRAD

Otac Srđana Đokovića rođen je u Zvečanu, na Kosovu i Metohiji, ali se zbog posla kao jako mlad preselio u Beograd. Dao je i jedan intervju 2010, gde je detaljno pričao o svom unuku:

- Bio je talentovan za tenis od malih nogu, da me ubijete ne znam otkud mu to. Niko u porodici nije izuzetan sportista. Njegov otac Srđan i stric Goran bili su strašni skijaši, ali rekreativno. Sećam se da ga je Jelena Genčić primetila kada je imao četiri godine i da je rekla Srđanu da ga odmah dovedu na trening.

Davao mu pare i vodio na treninge

Deda Vlado se setio i vremena kad su Novakovi roditelji imali palačinkarnicu na Kopaoniku, pa nisu mogli da budu u Beogradu i da vode sina na treninge.

- Video sam da mu je baš bilo stalo i zato mi nije bilo teško da ga vodim na časove. Bio sam mu podrška u svemu, davao sam mu pare kad je trebalo, nije to zaboravio. Nikada nije dolazio u Beograd, a da me ne poseti, makar i na pola sata. Kad pobedi, radujemo se zajedno, kad izgubi, hrabrim ga, kažem mu da će biti i pobeda. Srećom, više je slavlja. Ljudi kažu da je lep na mene i da voli da se šali kao ja. Ako tako kažu, ja nemam ništa protiv - rekao je u šali.

Foto: Printscreen

Novak Đoković sa dekom

Genčićevoj odneo prvi pehar s Vimbldona

Genčićeva je imala oko za talente, a srpski teniser nikad nije krio da bez nje ne bi bio to što jeste. Kada je osvojio svoj prvi Vimbldon 2011, pehar je prvo odneo njoj. Preminula je 2013. u Beogradu, a nakon osvajanja Vimbldona 2022, Novak se prisetio Jelene:

- Ja bih je prvo zagrlio! Koliko mi je žao što nije više s nama, toliko mi je drago da sam imao priliku da posle ostvarenja tog istorijskog uspeha i osvajanja mog prvog trofeja ovde 2011. to podelim s njom, da je zagrlim i da budemo u njenoj kući na Dedinju, gde smo provodili mnogo vremena sanjajući zajedno - izjavio je tada Đoković.

BONUS VIDEO 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading