TAKO TO RADE ŠAMPIONI! Srbija na pogon Dušana Silnog potopila Grčku i pokazala karakter! Jakšić PROJEKTILOM bacio sve u delirijum!

Autor: Vladimir Vorih - Republika/S.J

Olimpijske igre 2024

07.08.2024

16:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nastavljamo putovanje za medalju!

TAKO TO RADE ŠAMPIONI! Srbija na pogon Dušana Silnog potopila Grčku i pokazala karakter! Jakšić PROJEKTILOM bacio sve u delirijum!

Foto: Instagram.comwaterpolo_serbia

Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je Grčku rezultatom 12:11 u četvrtfinalu Olimpijskih igara u Parizu. Naš nacionalni tim uspeo je da se plasira u polufinale ovog prestižnog takmičenja, a tamo ćemo sastati sa boljim iz duela Amerike i Australije.

U prvoj deonici, vaterpolisti Srbije su prikazali odličnu igru, postižući gol za golom sa grčkom ekipom. Radoslav Filipović je bio izuzetno efikasan na golu, upisavši dve odbrane. Rezultat na kraju ove četvrtine bio je 3:3, što je nagovestilo izuzetno neizvesnu utakmicu.

Nastavak utakmice doneo je dinamičnu igru, a naša reprezentacija je uspela da stekne prednost od 6:5. Dušan Mandić je bio ključni igrač, pružajući izvanredne partije kako u napadu, tako i u odbrani. Iako je Srbija držala prednost tokom većeg dela treće četvrtine, Grčka je uspela da se vrati u igru i poravna rezultat na 6:6. Utakmica je postajala sve napetija, a bilo je jasno da će odluka pasti u finišu.

Napetost utakmice nije jenjavala ni u poslednjoj četvrtini. Sjajna saradnja između igrača rezultirala je golovima koji su održavali Srbiju u vođstvu. Na kraju, vaterpolisti Srbije su uspeli da pobede, a Nikola Jakšić je postigao projektil i bacio sve u trans.

Ovaj veliki uspeh vaterpolo reprezentacije Srbije izazvao je oduševljenje širom zemlje, a sigurno je da će se navijači sa nestrpljenjem pripremati za naredne utakmice.

 

SRBIJA - GRČKA 12:11

Četvrta četvrtina:

12:11 - JAKŠIIIIIĆ!!!! GOOOOOOOL!

11:11 - Dušan Mandić ponovo pogađa, feonmenalnoooooo! Bravooo! Rašović je imao priliku, ali je golma Grčke odbranio. Nakon kornera, Heleni su uspeli da odole. Rašović pogađa prečku. Dolaze Grci do novog egala.

10:10 - Grci koriste igrača više i stižu petog pogotka iz te situacije. Vico nastavlja da niže golove sa novi egal!

9:9 Prvi do lopte u poslednjoj deonici došla je Srbija, a VIktor Rašović je na asistenciju njegovog brata Strahinje pogodio. 

Treća četvrtina:

8:9 - Grci imaju igrača više i to koriste, Stupakis vraća svoj tim u prednost (8:7). Rašović precizan za egal. Pred kraj treće deonice selektor Grčke traži tajm-aut. Ponovo Stupakis pogađa. Srbija je imala prostor za pun napad u završnici ovog dela utakmice, ali su se Grci odbranili.

7:7 - Ponovo Filipović na visini zadatka, brani šut Agilosu. Rašović je pokušao da iznenadi, ali je pogodio stativu. Fantastični Dušan Mandić postiže pogodak za egal. 

6:7 - Rašović pravi faul i to je peterac za Grke, a Filipović brani Angelosu i ovo je važan trenutak za naš tim. Bravo za našeg golmana! Srbija nije iskoristila napad, Grci su se odbranili koji prelaze u vođstvo. 

6:6 - Grci dolaze prvi do gola sa linije penala, a precizan je bio Konstantinos. Srbija nije realizovala napad, pošto Rašović nije uspeo da uhvati loptu na vreme. Mandić se izborio za poziciju za šut, ali je pogodio stativu. Stevanović je tražio tajm-aut.

Druga ćetvrtina:

6:5 Ubović dobija pas, ali nije bio precizan. Grci prave faul u napadu, a Srbija je imala priliku da organizuje napad. Rašović je prograo Ubovića, koji je šutirao, ali preko gola. Grci ponovo ne realizuju napad, odlična blokada Ubovića. Radoslav Filipović odlično radi posao na golu. Kraj druge deonice!

6:5 - Isključenje za Grke, kađnjava Rašović! 5:4. Gol Papanastasijua, ne daju se Grci.  Feonemalni Mandić kao iz topa!

4:4 Dušan Mandić za prvu prednost Srbije! 4:3. Kakaris poravnava rezultat

- Prva četvrtina:

3:3 - Strahinja Rašović postiže svoj prvi pogodak na meču.

2:3 - Najstroža kazna za Grke i kapiten "helena" nije propustio priliku da još jednom dovede svoj nacionalni tim do prednosti.

2:2 - Goooool. Viktor Rašović postiže pogodak iz ograča više.

1:2 - Udarac Angelosa Vlahopulosa sa distance.

1:1 - Brz odgovor Srbije. Ko drugi do Dušan Mandić. Precizan je MAndić bio sa peterca.

0:1 - Dolaze Grci do prve prednosti. Strelac je Nikolaos Papanikolau.

- Uoči četvrtfinalnog meča:

Vaterpolo reprezentacija Srbije ne pruža očekivane partije na Olimpijskim igrama u Parizu i svi ljubitelji ovog sporta sa zebnjom očekuju duel protiv Grčke nakon čega će biti poznato da li će "delfini" nastaviti pohod ka medalji, ili će pakovati kofere.

Uoči najvažnijeg meča na turniru, Radomir Drašović je izjavio:

- Znamo kako smo došli do ovde. Sada slede utakmice u kojima uopšte nije bitno ko je sa druge strane. Bitno je jedino da daš sve od sebe, igraš do poslednjeg atoma snage. Nema priče, moramo da budemo koncentrisani, fokusirani i spremni na sve. Ako to uradimo onda možemo sa svakim da igraš. A kada igraš utakmicu koja može da te uvede u borbu za medalju jasno je da ćemo učiniti sve da pobedimo.

 

 

- Rezultati na OI 2024:

Srbija je do četvrtfinala stigla sa samo dva trijumfa u pet odigranih mečeva što je bilo dovoljno tek za četvrtu poziciju u grupi B, dok su Grci u grupi A sa tri pobede, jednim remijem i isto toliko poraza kao lideri stigli u nokaut fazu.

 

 

- OI 2024, rezultati:

1. kolo: Srbija - Japan 16:15; Rumunija - Grčka 7:14

2. kolo: Australija - Srbija 8:3; Crna Gora - Grčka 16:17

3. kolo: Srbija - Španija 11:15; Grčka - SAD 13:11

4. kolo: Srbija - Francuska 15:8; Hrvatska - Grčka 14:13

5. kolo: Mađarska - Srbija 17:13; Grčka - Italija 9:8

Sva dešavanja s Olimpijskih igara u Parizu ekskluzivno pratite na portalu Republika.rs.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading