"ONI SU RAZMAŽENI"! Brutalan savet Milana Gurovića srpskim košarkašima: "Mora da padne lakat, sekira, ruku da im polomimo"!

Autor: Vladimir Vorih

Olimpijske igre 2024

07.08.2024

14:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

On dobro zna kako se Amerikanci pobeđuju.

"ONI SU RAZMAŽENI"! Brutalan savet Milana Gurovića srpskim košarkašima: "Mora da padne lakat, sekira, ruku da im polomimo"!

Foto: Starsport

Košarkaška reprezentacija Srbije nakon meča za infarkt, uspela je da se plasira u polufinale turnira na Olimpijskim igrama u Parizu i pulenima selektora Svetislava Pešiča sada predstoji novi dvoboj sa amerilkim drim-timom, trećim u kratkom vremenskom periodu i nada da se može stići i do prvog trijumfa.

Naši reprezentativci su nakon produžetka ostvarili trijumf rezultatom 95:90 i pored činjenice da su tokom meča imali i 24 poena zaostatka. 

Jedan od onih koji dobro zna kako se pobeđuju Amerikanci, jeste Milan Gurović koji je bio član reprezentacija tadašnje SR Jugoslavije koja je na Svetskom prvenstvu 2002. u Indijanopolisu savladala upravo drim-tim u četvrtfinalu rezultatom 81:78.

Foto: www.profimedia.rs

Ovako je bilo te 2002. godine - Dejan Tomašević, Milan Gurović i selektor Svetislav Pešić

 

Uoči novog duela koji odlučuje o finalisti Olimpisjkih igara u Parizu, nekadašnja vedeta srpske košarke zna recept za predstojeći duel:

- Razmaženi su, glume neke zvezde, zato i treba da dobijemo Amere u polufinalu. Mora da padne lakt, sekira, ruku da im polomimi žargonski - istakao je Gurović i uputio savet selektoru Svetislavu Pešiću koji je i u Indijanopolisu sedeo na klupi reprezentacije:

- Igrači bi trebali da prestanu da čitaju novine, pošto novinari vole da veličaju američke košarkaše da su nedodirljivi i Bogom dani. Kari, Durent i Lebron imaju preko 110 godina i mislim da ne bi trebalo da ih respektujemo previše - istakao je Gurović tokom gosotvanja na TV Prva.

Da podsetimo, Amerikanci su u četvrtfinalu bez većih porblema savladali selekciju Brazila rezultatom 122:87, a polufinalni duel između Srbije i SAD-a na programu je u četvrtak 8. avgusta sa početkom od 21 čas. Drugi polufinalni par čine selekcije Francuske i Nemačke, a njihv meč je na programu od 17.30 časova.

Sva dešavanja s Olimpijskih igara u Parizu ekskluzivno pratite na portalu Republika.rs.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading