TERORISTI SPREMALI MASAKR NA KONCERTU POPULARNE PEVAČICE! Jedan je poreklom sa BALKANA, policija ih odmah UHAPSILA

Autor:

Zabava

07.08.2024

22:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Austriji uhapšena dvojica terorista, jedan je poreklom sa Balkana - evo šta im je policija pronašla u stanu!

TERORISTI SPREMALI MASAKR NA KONCERTU POPULARNE PEVAČICE! Jedan je poreklom sa BALKANA, policija ih odmah UHAPSILA

Foto: Newspix/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Danas su austrijske vlasti saopštile da su uhapsile dvojicu osumnjičenih ekstremista, od kojih se za jednog sumnja da je planirao napad na događaje u Beču, uključujući i koncerte planetarno popularne muzičke zvezde Tejlor Svift. Glavni osumnjičeni, austrijski državljanin severnomakedonskog porekla, star 19 godina, uhapšen je u Ternicu, dok je druga osoba uhapšena u Beču.

Prema navodima nadležnih, detalji o mlađem osumnjičenom još nisu poznati, ali nadležni tvrde da su pripreme za teroristički napad bile u toku, a ciljevi su bili događaji na širem području Beča. Potraga za ostalim osumnjičenima je u toku.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Teroristi planirali masakr na koncertu Tejlor Svift

Franc Ruf, direktor javne bezbednosti u ministarstvu unutrašnjih poslova Austrije, izjavio je da su vlasti svesne "pripremnih radnji" za mogući napad, te da se 19-godišnji osumnjičeni "fokusirao na koncerte Tejlor Svift u Beču". Takođe, navodi se da je osumnjičeni položio zakletvu vernosti terorističkoj grupi Islamska država. Postoji sumnja da se austrijski državljanin radikalizovao putem interneta.

Inače, kako se dalje navodi, u stanu osumnjičenog pronađena je sumnjiva supstanca za koju se veruje da je eksploziv, te je ista poslata na ispitivanje.

Tejlor Svift ima zakazane koncerte na bečkom stadionu Ernst Hapel u četvrtak, petak i subotu u okviru turneje Eras. S obzirom na ove događaje, mere obezbeđenja će biti pojačane kako bi se osigurala sigurnost svih posetilaca.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading