"ZLOČIN NA PETROVAČKOJ CESTI NIKAD NEĆEMO ZABORAVITI"! Aleksandar Vučić: " Neće da reaguju, ZATO ŠTO JE DOZVOLJENO UBIJATI SRBE"!

Autor:

Vesti

07.08.2024

22:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

On je dodao da je važno da Srbija pokaže poštovanje prema svim žrtvama, ali i da ima jasnu viziju o napretku.

"ZLOČIN NA PETROVAČKOJ CESTI NIKAD NEĆEMO ZABORAVITI"! Aleksandar Vučić: " Neće da reaguju, ZATO ŠTO JE DOZVOLJENO UBIJATI SRBE"!

Foto: instagram.com/avucic

Aleksandar Vučić

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je večeras da Srbija nikada neće zaboraviti zločin na Petrovačkoj cesti i naglasio da je važno da se Srbija seća zločina koje su neki u njeno ime počinili, ali i brojnih počinjenih protiv srpskog naroda, a da se Hrvatskoj tim povodom ništa nije i neće promeniti.

Vučić je to izjavio prilikom obilaska završnih radova na železničkoj stanici Vrbas Nova, na pitanje novinara da prokomentariše to što Hrvatska i dalje nije reagovala po optužnici Srbije za odgovorne.

- Neće nikada da reaguju zato što je dozvoljeno ubijati Srbe. Ništa se tu nije i neće promeniti. Zato je s naše strane važno da mi to ne zaboravljamo, da radimo svoj posao, poštujući tuđe žrtve, ali poštujući i svoje žrtve. Sećajući se zločina koje su neki u naše ime počinili, ali i brojnih zločina počinjenih protiv našeg naroda - rekao je Vučić.

On je dodao da je važno da Srbija pokaže poštovanje prema svim žrtvama, ali i da ima jasnu viziju o napretku.

Zločin na Petrovačkoj cesti se dogodio 7. avgusta 1995. godine kada je tokom akcije "Oluja" avion hrvatskog ratnog vazduhoplovstva ispalio smrtonosne rakete na kolonu srpskih izbeglica iz Republike Srpske Krajine, koji su bežali ispred hrvatske vojske i tako usmrtio 10 nenaoružanih civila.

Podsećamo, doktor Milovan Kekez koji je bio na prijemu ljudi ranjenih i ubijenih na Petrovačkoj cesti rekao je da ću mu zauvek pred očima ostati strašan prizor od 7. avgusta 1995. godine kada je hrvatska avijacija bombardovala izbegličku kolonu Srba na Petrovačkoj cesti, gde je zatekao 10 mrtvih, među kojim i obezglavljenog petogodišnjeg dečaka.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading