NIKADA EMOTIVNIJA: Marina otvorila dušu nakon ispadanja sa OI - jedna stvar je neophodna kako bi smo se ponovo radovali uspesima košarkašica!

Autor: Vladimir Vorih

Olimpijske igre 2024

07.08.2024

13:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ona je najzaslužnija za napredak srpske ženske košarke. Hoćemo li je i dalje gledati uz aut liniju?

NIKADA EMOTIVNIJA: Marina otvorila dušu nakon ispadanja sa OI - jedna stvar je neophodna kako bi smo se ponovo radovali uspesima košarkašica!

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije, Marina Maljković, nije krila razočaranje nakon poraza od Australije u četvrtfinalu Olimpijskih igara (67:85). Istakla je da ekipa nije imala šanse protiv Australije, ali je istovremeno pohvalila svoje igračice koje su se borile onoliko koliko mogu u ovom momentu.

 

- Nažalost, ovo je realno. Nismo imali nikakve šanse protiv Australije. Ostaje mi žal što nismo igrale sve vreme kao u četvrtoj četvrtini... Ova ekipa je sastavljena od dobrih devojaka, dobar je to i zdrav tim, baš onako kako i treba da izgleda ekipa, da se druže i žive u ekipi. One su me ubedile ogromnim radom i ponašanjem da ostanem i da bi trebalo da radim s njima kada sam mislila da odem sa prethodnom generacijom. Zbog toga zaslužuju pažnju, da se napravi analiza i plan za ono što sledi - istakla je selektorka i istakla najveći problem srpske ženske košarke:

- Mi dok nemamo ligu, ne možemo da budemo ono što smo bili sa prošlom generacijom. Imamo problema i sa mlađim kategorijama, a ženska košarka u Srbiji zaslužuje pažnju i respekt. Šteta je, jer smo zemlja koja mnogo ulaže u sport, ali treba da uradimo to na pametniji način, za ženski sport koji zastupam i žensku košarku posebno. Mislim da se onda možemo nadati opet medaljama. Samo pametna i mudra strategija.

Foto: Tanjug

Australijanke idu u polufinale i borbu za medalje

 

U samom finišu meča Marina je učinila nesvakidašnje, zaminivši svih pet igračica na terenu:

- Naravno da je bilo simbolike. šta reći o toj prethodnoj generaciji... Uradile su sve što su ikada mogle, ne znam šta da kažem. Možda da ih ubedimo da još malo odigraju, uvek su tu da rade šta im se kaže, čak i da sede 40 minuta. Mnogo puta su me pitali zašto stavljam Nevenu i Čađo koje nemaju klub. Zato što tim nema dušu bez njih i uvek ću da ih stavljam. Ne na uštrb neke talentovane devojčice, niti bi one to htele. U ovoj grupi postoji nešto što je danas retko, da tako dobro funkcioniše. Sve ove ličnosti zaslužuju pažnju, pa da napravimo strategiju šta činiti. Liga definitivno mora da se pojača, da li kao kod prošle godine da se kostur napravi u Srbiji i radi se cele godine, ne dva meseca. Treba da se sedne i razgovara, stojim odgovorno iza toga da svaka državljanka Srbije od ovih 12 devojaka zaslužuje pažnju.

Srpske košarkašice su duelom protiv Australije okončale učešće na Olimpisjkim igrama u Pariz. Sada sledi povratak u Beograd, analiza svega učinjenog, a ljubiteljima košarke ostaje nada da će imati priliku da i dalje vide Marinu Maljković uz aut liniju i da će predvoditi neku novu generaciju srpskih košarkašica ka najvišim dostignučima.

Sva dešavanja s Olimpijskih igara u Parizu ekskluzivno pratite na portalu Republika.rs.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading