OVO NEMA NIGDE NA SVETU! FIBA se ponovo OBRUKALA kao nikad! Srpski reprezentativci služe kao EKSPERIMENT!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Besramna odluka krovne košarkaške organizacije.

OVO NEMA NIGDE NA SVETU! FIBA se ponovo OBRUKALA kao nikad! Srpski reprezentativci služe kao EKSPERIMENT!

Foto: www.profimedia.rs

FIBA, kao najviše košarkaško telo, suočava se sa kritikama nakon skandaloznih odluka mladog arbitra Hulija Anjale na Olimpijskim igrama u Parizu.

Ovaj sudija iz Paname je delio pravdu na čak tri od četiri utakmice reprezentacije Srbije, izazivajući brojne kontroverze i nezadovoljstvo.

Hulio Anjala, rođen 1991. godine, postao je predmet rasprave zbog svog nedostatka znanja o elementarnim pravilima "magične igre pod obručima". Na utakmicama protiv Sjedinjenih Američkih Država, Portorika i Australije, protiv kojih su Pešićevi "orlovi" igrali, sudija iz Paname doneo je barem 20 pogrešnih odluka, ostavljajući utisak da mu nedostaje osnovno poznavanje ovog sporta.

Foto: www.profimedia.rs

Amerikanci su takođe bili nezadovoljni suđenjem Anjale

To je izazvalo ogorčenje kako navijača, tako i stručnjaka, koji su isticali da Anjala nema kvalitet da sudi mečeve na najvećem sportskom planetarnom događaju.

Posebno zaprepašćenje izazvalo je delegiranje Hulija Anjale za četvrtfinale, uprkos brojnim kontroverzama koje su pratile njegovo suđenje. Mnogi su se pitali da li FIBA nije imala nijednog drugog arbitra na raspolaganju ili je ovo bio samo još jedan primer nedostatka profesionalizma i pažnje prema kvalitetu suđenja na tako velikom takmičenju.

Ova situacija je izazvala burne reakcije javnosti, sa mnogobrojnim komentarima i kritikama upućenim ka FIBA. Navijači su izrazili nezadovoljstvo zbog nedopustivih grešaka koje su uticale na ishod utakmica, čak i u kojima Srbija nije bila akter, dok su stručnjaci isticali potrebu za većim profesionalizmom i odgovornošću prilikom delegiranja arbitara na velikim takmičenjima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading