POSLE VIŠE OD DVE DECENIJE REKLA JE ZBOGOM! Legendarna Maja Ognjenović se oprostila od reprezentacija na 40. rođendan!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ušla je u anale srpske odbojke!

POSLE VIŠE OD DVE DECENIJE REKLA JE ZBOGOM! Legendarna Maja Ognjenović se oprostila od reprezentacija na 40. rođendan!

Foto: Profimedia

Posle poraza u četvrtfinalu od Italije, naše odbojkašice su završile svoj nastup na Olimpijskim igrama 2024. Maju Ognjenović, jednu od najlegendarnijih odbojkašica Srbije, očekivano je pratila velika emotivnost zbog završetka svoje igračke karijere. Ognjenović je u izjavi nakon meča potvrdila da je ovo bio njen poslednji meč, i to na dan kada je napunila 40 godina. Njen oproštaj od reprezentativnog dresa bio je dirljiv i emotivan trenutak za sve ljubitelje odbojke.

- Da, definitivno. Došlo je vreme za to, uživala sam, bilo mi je prelepo i prezahvalna sam na svemu, svakoj medalji, uspehu, svim saigračicama, selektorima, savezu… Ogroman osećaj zahvalnosti. Mnogo mi je bilo lepo i mnogo mi je bilo teško - istakla je Maja.

Foto: Profimedia

Maja Ognjenović

Legendarna odbojkašica se dotakla meča sa Italijom.

- Teško je jer sam bila jako zadovoljna kako smo počele. Imale smo drugačiju energiju nego u prethodnim utakmicama to nam je ulivalo veru i samopouzdanje. Išle smo na sve ili ništa, bez straha, do kraja i 19:15. Mislila sam da ne može ta prednost da se ispusti na ovom nivou. Igrala se vrhunska odbojka i verovale smo da to nećemo ispustiti. Ne znači ništa 1:0, ali znači psihološki - rekla je Ognjenović i dodala:

- Odrazilo se na tim, od drugog seta se videlo da smo se poljuljale. Pokušavale smo da nađemo priključak. Žao mi je jer je ispalo da su dominantne u trećem setu, ne prihvatam to, ne jer smo igrale egal s njima uvek, već jer ništa nisu značajno pokazale u odnosu na nas. Niko se nije posebno istakao, ne znam što je bilo tako ubedljivo u trećem setu. Ispalo je da su nas razbile, a to nije tako - navela je Maja i nastavila:

Foto: Starsport

Maja Ognjenović

- Na terenu čujem “verujemo, verujemo, igramo, igramo” ali se to nije videlo. Pre nego što smo došle znale smo da ima pet ekipa sa kojim ćemo se boriti ali bismo njih birale da smo mogle jer znamo da sa njima možemo da igramo. Italija nam je uvek ležala ali se završava onako kako nismo planirale. Pričale smo o zlatu, ali ovako ubedljiv poraz u četvrtfinalu mora da se prihvati. Da je polufinale pa da imamo šta da popravimo, ovako je znak da je sve ovo možda trebalo da bude - zaključila je Maja Ognjenović.

Nakon dugogodišnje uspešne karijere, ovo je bio njen poslednji nastup u reprezentativnom dresu, što je svakako obeležilo ovaj meč i dodalo posebnu težinu porazu od Italije. Iako je poraz od Italije obeležio kraj jedne ere za našu odbojku, ostaje da se pamti veliki doprinos Maje Ognjenović u razvoju ovog sporta u Srbiji, kao i njena inspirativna igra tokom čitave karijere. Srećno u daljem životu, Majo!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading