ŠOK U EVROPSKOJ KOŠARCI! Slavni as ZAVRŠIO igračku karijeru sa samo 26 godina! Ovo je glavni RAZLOG!

Autor:

Sport

07.08.2024

21:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpuno neočekivana odluka doskorašnjeg člana evropskog šampiona.

ŠOK U EVROPSKOJ KOŠARCI! Slavni as ZAVRŠIO igračku karijeru sa samo 26 godina! Ovo je glavni RAZLOG!

Foto: Tanjug/AP

Američki košarkaš Kajl Gaj važio je za jednog od cenjenijih šutera u košarci na Starom kontinentu, a prethodnu sezonu čak je i započeo u klubu koji je u maju osvojio Evroligu - Panatinaikosu

Međutim, tokom dana je usledila šokantna vest, a onda glasi: 26-godišnjak iz Indijanapolisa završava igračku karijeru! Razlog na sreću nije povreda, već odluka dosadašnjeg igrača španskih Tenerifa da se oproba na drugoj poziciji. Gaj će od naredne sezone vršiti funkciju “mentora za razvoj sportista/specijalnog asistenta” u stručnom štabu univerziteta Virdžinija.

Amerikanac je prošlu sezonu započeo u evropskom šampionu iz Atine, ali je ubrzo izgubio minutažu u rotaciji Ergina Atamana. Sezonu je uspešno okončao igrajući za već pomenute Tenerife, koji je, ispostaviće se, poslednji Gajev klub u petogodišnjoj profesionalnoj karijeri.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Kajl Gaj

Prethodno je nastupao za Sakramento Kingse (draftovan u NBA 2019. godine) i Majami Hit uz česte izlete u Dži ligu, a u sezoni 2022/2023. odlično je igrao za Huventud.

Sjajni šuter je ime napravio igrajući upravo za Virdžiniju, obrazovnu ustanovu kojoj se vraća u drugom svojstvu.

- Nije ovo bila laka odluka za mene, ali znajući koliko ljubavi imam prema ovom programu i ovoj zajednici, bilo mi je potpuno jasno da želim da budem sa svojom porodicom - priznao je Kajl Gaj posle, blago rečeno, neočekivane odluke.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading