ŠAMPION SE POVUKAO BEZ TITULE! Legendarni Nišlija završio karijeru u francuskoj reprezentaciji!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

O njemu će pričati generacije.

ŠAMPION SE POVUKAO BEZ TITULE! Legendarni Nišlija završio karijeru u francuskoj reprezentaciji!

Foto: Tanjug/AP

Nedavno je sa Pari Sen Žermenom osvojio titulu u Starligi, posle čega je Nikola Karabatić završio svoju impresivnu klupsku karijeru, a nedavno je okončao i reprezentativnu.

Na Olimpijskim igrama u Parizu, selekcija Francuske, predvođena rođenim Nišlijom, nije uspela da se domogne borbe za medalju, što je predstavljalo ogromno iznenađenje.

U četvrtfinalu, pred svojim navijačima, "trikolori" su poraženi od Nemačke posle produžetaka rezultatom 35:34.

Republika

Foto: printscreen/EHF

Nikola Karabatić

Iako su imali prednost od šest golova (20:14), nekoliko neopreznih poteza i slab napad su doveli do toga da gube prednost. Čak su i u finišu meča ispustili vođstvo od 28:26, što je dovelo do produžetaka. Na kraju, "panceri" su slavili, a Francuska je ostala bez medalje na Olimpijskim igrama prvi put posle 2004. godine.

Karabatić je tokom karijere sa Francuskom osvojio četiri puta zlatnu medalju na Olimpijskim igrama, bio je četiri puta prvak sveta i Evrope, uz još pet medalja sa tih takmičenja. Osim toga, bio je proglašen za najboljeg rukometaša sveta tri puta. Sa klupskim uspesima teško je i početi nabrojati, ali svakako je ostavio dubok trag u svetu rukometa.

Nikola Karabatić je rođen u Nišu i od rane mladosti se bavio rukometom uz oca Branka, kao i mlađeg brata Luku. Njegova karijera je primer kako upornost, talent i predan rad mogu dovesti do neverovatnih uspeha na svetskoj sceni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading