TRENER ŠVAJCARACA ISPROZIVAO PARTIZAN! "Primiti šest golova nije lako"!

Autor:

Sport

07.08.2024

20:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Utakmica se igra u Humskoj od 20 časova.

TRENER ŠVAJCARACA ISPROZIVAO PARTIZAN! "Primiti šest golova nije lako"!

Foto: www.profimedia.rs

Fudbaleri Partizana dočekuju Lugano u prvom meču plej-ofa za Ligu Evrope. Crno-beli posle ubedljivog poraza u dvomeču od Dinama iz Kijeva, u kvalifikacijama za Ligu šampiona, "vade fleke" pred svojim navijačima.

Trener Švajcaraca Martija Kroči-Torti svestan je snage Stanojevićevog tima, a pred duel u Humskoj zrači optimizmom.

- Sutrašnji meč je veoma važan. Znamo da ako želimo da idemo napred u Evropi apsolutno moramo da pokušamo da pobedimo u predstojećem dvomeču. Ono što smo uradili protiv Fenerbahčea samo nam je dalo svest da možemo da igramo na određenim nivoima, ali sada je došlo vreme da dođemo do pobede. Pokušaćemo da damo sve od sebe znajući da se u svakom slučaju suočavamo sa ekipom značajnom u evropskom fudbalu, koja je imala 15-minutni pad protiv Dinama iz Kijeva, što je ugrozilo trud i plasman u narednu fazu kvalifikacija. Ali to je tim koji je već pobedio u tri od tri utakmice u prvenstvu, tako da će sutra uveče biti veoma težak tim i protivnik - rekao je Kroči-Torti.

Strateg Lugana naglašava da je "parni valjak" dugo "sniman", još od učešća na turniru u Moskvi tokom pripremnog perioda, ali u prethodnim superligaškim mečevima, kada su ih uživo posmatrali.

Foto: www.profimedia.rs

Martija Kroči-Torti

- Pažljivo smo pratili prvenstvene testove protiv Lokomotive i Dinama iz Moskve, član stručnog štaba je došao da prati poslednja dva meča šampionata Srbije, a pratili smo i mečeve protiv Dinama iz Kijeva. Postoje fudbaleri koji su već igrali u prošlosti u Švajcarskoj, kao što su Kalulu (u Bazelu, prim.aut) i Đorđe Jovanović Ipak, mislim da se Partizan više oslanja na timsku igru iako ima dobre ofanzivce. Moramo da budemo veoma oprezni jer prave dobre pozicije u napadu i da bismo pobedili u ovom dvomeču moraćemo da budemo dobri u blokovima. Njihovi ofanzivni manevri koji su na veoma dobrom nivou.

Obe ekipe eliminisane su u kvalifikacijama za Ligu šampiona, s tim da su Švajcarci ostavili drugačiji utisak od Partizana. Lugano je namučio favorizovani Fenerbahče, dok je srpski viceprvak ponižen od Ukrajinaca.

- Na nas ti porazi od Fenerbahčea nisu ostavili dublji trag. Sigurno da su ti susreti iazzvali emocije kod igrača, a jedna od njih je ponos. Sa druge strane, Partizan je u drugačijoj situaciji, ali sam siguran da svaki igrač domaće ekipe želi da učini sve da nadoknadi poraz koji je bio neprihvatljiv za njih. Primiti šest golova u jednom meču nikada nije lako. Ali u prvenstvu Partizan je već uspeo da se iskupi pobedama od 4:0 i 2:0. Igrači su pokazali da im je stalo do ostanka u Evropi i svakako moj tim sutra, ako želi pobedu na ovom stadionu, pre svega mora da bude skroman tim. Sa nogama čvrsto na zemlji i svešću da moraju da odigraju odličan meč.

Ne brine ga to što će prvi meč igrati pred navijačima crno-belih:

- Svesni smo atmosfere u Beogradu i moramo biti spremni za to. Nismo navikli da se takmičimo u takvim sulovima, pred takvim navijačima. Možda ne znate, ali u Švajcarskoj nikada ne igramo na našem stadionu, ali imamo sreće što imamo navijače koji dolaze da nas bodre do Tuna. Ipak, dešavalo se da na tribinama bude mnogo više pristalica drugog tima kao što se desilo sa Fenerbahčeom. Zato ne možemo da spekulišemo, niti da računamo na faktor navijača. U poziciji smo da ne možemo da pravimo kalkulacije, već moramo da se oslonimo samo na sopstvene mogućnosti i što bolje pripremimo za sutrašnji meč. Jedina prednost koju možemo da imamo u revanšu je to što se igra na veštačkom terenu na kome smo spremniji da igramo od Partizana - istakao je Martija Kroči-Torti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading