PEŠIĆ SAMOUVEREN PRED AMERIKANCE! "Ne pretimo, ali ih se NE PLAŠIMO"!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Orlovi" u polufinalu Olimpijskih igara igraju protiv novog "drim tima".

PEŠIĆ SAMOUVEREN PRED AMERIKANCE! "Ne pretimo, ali ih se NE PLAŠIMO"!

Foto: ST/Nemanja Pančić

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije, Svetislav Pešić, izneo je svoja očekivanja pred polufinalni meč sa Amerikom na Olimpijskim igrama u Parizu.

Vođa "orlova" je naglasio da je plasman među četiri najbolje ekipe ogroman uspeh za Srbiju, ali da ekipa ide dalje, jer je odlučna da se bori za olimpijsku medalju. Takođe, Pešić je otkrio da je tim iscrpljen posle naporne utakmice sa Australijom, ali da su svesni izazova koji ih očekuju u narednom duelu.

 - Prvo, što bih hteo da istaknem, mi smo među četiri najbolje ekipe, što je ogroman uspeh. Ali idemo dalje. Idemo dalje jer smo rekli da smo došli ovde da damo sve od sebe. Ne da damo samo sve od sebe, nego i sebe, da bismo došli do te olimpijske medalje - rekao je Pešić.

Foto: Republika.rs

 

Popularni "Kari" je istakao da je utakmica sa Australijom bila izuzetno naporna, posebno jer je rešena posle produžetka. Selektor je naglasio da je to bila ogromna potrošnja, kako fizički, tako i mentalno, te da je ekipa danas ostala u hotelu kako bi se odmorila i pripremila za naredni meč.

Republika

Foto: Tanjug/ SAVA RADOVANOVIĆ

Selektor Srbije Svetislav Pešić

 - Želimo da igramo dobru utakmicu i zato smo danas posle vrlo uzbudljive, teške utakmice sa Australijom, te smo se ne samo fizički, nego i mentalno potrošili. Ostali smo danas u hotelu, dali smo igračima malo više prostora da se odmore, dali smo puno posla našim trenerima i medijskom osoblju da probaju da ih vrate u prvobitno stanje, jer je stvarno utakmica protiv Australije bila ogromna potrošnja - dodaje selektor "orlova".

Sa Amerikancima smo igrali dva puta u kratkom intervalu, najpre je poraz usledio na pripremama u Abu Dabiju, a potom i u prvom kolu Olimpijskih igara.

 - Sutra je, naravno, prva šansa, koju mi ne želimo tek tako da izgubimo. Svesni smo sa kim igramo, tačno znamo, nikome ništa ne pretimo, niti imamo pravo da pretimo. Igramo protiv izuzetne ekipe, najbolje u istoriji reprezentativne košarke, po meni. Oni su među vremenom postali, ne samo Amerikanci, ne prezentiraju tu samo taj izuzetan individualni kvalitet, već iz utakmice rastu kao ekipa. Mi to respektujemo, ali respektujemo i nas, ne plašimo se - zaključio je Svetslav Pešić.

Slično razmišlja i reprezentativac Srbije, Ognjen Dobrić:

- Svi znamo kakva je ekipa SAD, već smo se sastajali sa njima na prvenstu i u pripremnom periodu, znamo šta nas očekuje i koliko će biti zahtevna fizički i mentalno. Polufinale Ol, neće izostati želja i borbe, uz dozu sreće i sa savršenom utakmicom možemo da dođemo do pobede. Jedva čekamo i nadamo se pobedi - istakao je Dobrić.

Sva dešavanja s Olimpijskih igara u Parizu ekskluzivno pratite na portalu Republika.rs.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading