NIKOLA JAKŠIĆ POSLE GOLA KOJI SRUŠIO GRČKU! Australija ili SAD, EVO koga želi u POLUFINALU OI!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pogotkom na dve sekunde pre kraja meča rešio je pobednika.

NIKOLA JAKŠIĆ POSLE GOLA KOJI SRUŠIO GRČKU! Australija ili SAD, EVO koga želi u POLUFINALU OI!

Foto: Tajnug/AP

Vaterpolisti Srbije igraće u polufinalu Olimpijskih igara, pošto su evrogolom Nikole Jakšića savladali Grčku rezultatom 12:11.

Kapiten "delfina" je sjajnim udarcem s polovine bazena zatresao mrežu i sprečio da utakmica ode u peterece.

- Pre svega da čestitam ekipi Grčke na borbi koju su pokazali, koliko su nas namučili. Utakmica je mogla da ode u oba smera, posebno kada su izjednačili tih nekoliko sekundi pred kraj, ali eto uspeli smo da na kraju pobedimo i stvarno mislim da je ovo, kako bi rekao, sreća i neka Božja volja. Pre svega mislim da je ovo nagrada za ono što smo prošli kao ekipa u poslednjih godinu dana, od ispadanja iz četvrtfinala, stvarno svaka čast ekipi na borbi do kraja. Verujem da niko nije zadovoljan s ovim, drago nam je, itekako nam je drago, ali ništa nismo još uradili. Moramo još dve utakmice da pobedimo - rekao je Jakšić.

Foto: Republika.rs

 

Osvrnuo se na to što Srbija loše otvara takmičenje:

- Iskren da budem, ne znam kako da odgovorim, nekako uvek dobijemo tu dodatnu motivaciju, sreću, jer najbitnije je što dolazi posle grupe. Opet neću ništa da pričam, jer nismo ništa uradili, ostale su još dve utakmice, idemo da osvojimo.

Na pitanje da li je znao da će projektil da uđe, tvrdi:

- Naravno da ne. Bilo je Bože pomozi i na kraju je ušla, verovatno će narednih 30 da bude preko gola, neću ni pogoditi, ali svakako ovo je timski gol, ne bi ušla da se nismo borili.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jakšić posle postignutog gola

Bili ste otpisani posle grupne faze...

- Možda od strane ljudi van ovoga, ali sa naše strane nijednog trenutka se nismo otpisivali. Znali smo da možemo da igramo protiv bilo koje ekipe i da smo mi ti koji se pitamo. Nadam se da ćemo se dići posle ove utakmice i da ćemo u polufinalu biti još bolji.

Koga očekujete u polufinalu?

- Ameriku ili Australiju - nasmejao se Nikola, pa nastavio:

- Iskreno ne znam ko će proći, obe ekipe su vrhunske. Amerika je vrhunska ekipa, videli ste kako su odigrali protiv zadnju utakmicu protiv Hrvata, a što se tiče Australije, videli ste šta je bilo u grupi. Ko go da nam dođe, bićemo spremni i idemo da pobedimo.

Godinama unazad kapiten preuzima odgovornost kada je drama...

- Eto ja bih voleo da kažem za sebe da sam kao neki raniji kapiteni, ali još uvek nisam došao na taj nivo. Nadam se da se neće završiti s ovim, pitajte me to kada budemo osvojili OI - zaključio je Nikola Jakšić, strelac pobedničkog gola protiv Grčke.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading