ITALIJAN POTVRDIO ODLAZAK! Srbija TRAŽI novog selektora!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle fijaska na Olimpijskim igrama u Parizu.

ITALIJAN POTVRDIO ODLAZAK! Srbija TRAŽI novog selektora!

Foto: OSSRB

Đovani Gvideti i odbojkašice Srbije

Posle eliminacije srpskih odbojkašica sa Olimpijskih igara u Parizu, naslućivao se i odlazak Đovanija Gvidetija sa selektorske funkcije.

Razlog tome nije bila smena italijanskog stručnjaka, već što je dosadašnjem selektoru istekao ugovor sa Odbojkaškim savezom Srbije.

Tim povodom, Odbojkaški savez Srbije izdao je saopštenje u kojem je, između ostalog, naveo da Đovani Gvideti nije smenjen sa mesta selektora ženske reprezentacije Srbije, ali italijanski stručnjak se oglasio na društvenim mrežama i potvrdio očekivani rastanak.

 

 

Ovakvom raspletu je prethodio fijasko na Olimpijskim igrama u Parizu. Iako su srpske odbojkašice slovile za jednog od glavnih favorita za zlatnu medalju, eliminisane su već u četvrtfinalu od Italije s maksimalnih 0:3.

Gvideti je posle poraza nagovestio je odlazak, dok je objava Federacije delimično ukazivala na to da postoji mogućnost i njegovog ostanka u nacionalnom timu.

Iskusni strateg je u međuvremenu otklonio bilo kakvu dilemu, pa se zajedničkom fotografijom i objavom na Instagramu oprostio od Srbije...

- Naš nastup ne treba da izbriše sve medalje i pehare koje je ova sjajna grupa igračica donela Srbiji. Bila je čast trenirati reprezentaciju u poslednje dve godine. Nažalost, epilog je bio rezultat mnogih pogrešnih izbora i preuzimam potpunu odgovornost. Veliko hvala na lepim uspomenama i želim sreću ovoj prelepoj ekipi i zemlji - napisao je Đovani Gvideti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading