SAMO JE BILO PITANJE TRENUTKA: Zabeležen je i prvi slučaj dopinga - iskusnoj odbojkašici preti drakonska kazna!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

27.07.2024

11:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kao što je i najavljeno, ovakve stvari će se strogo sankcionisati.

SAMO JE BILO PITANJE TRENUTKA: Zabeležen je i prvi slučaj dopinga - iskusnoj odbojkašici preti drakonska kazna!

Foto: www.profimedia.rs

Na Olimpijskim igrama u Parizu zabeležen je prvi slučaj dopinga, a glavna akterka je iskusna odbojkašica iz Dominikanske Republike, Lisvel Evi Mehija. Ova sportistkinja je testirana pozitivno na zabranjeni diuretik, što je rezultiralo njenim isključenjem sa Olimpijskih igara.

Lisvel Evi Mehija je priznala svoju grešku, ističući da je koristila diuretik kao deo terapije za povredu kolena, a ne sa namerom da poboljša svoje fizičke performanse. Izrazila je duboko razočaranje sobom zbog nedovoljnog istraživanja lekova koje je koristila, ali je istovremeno naglasila da je uvek bila osoba od integriteta.

Iako se očekuje da će Lisvel biti suočena sa ozbiljnom kaznom od strane Svetske antidoping agencije, ona je istakla da će prihvatiti posledice sa punom odgovornošću. Zahvalila se svima na podršci koju je dobila u ovim teškim trenucima.

Republika

Foto: YouTube.com/printscreen/PIO TV Digital

Iskusnu odbojkašicu očekuje drakonska kazna

 

- Osećam se veoma loše i razočarano. Napravila sam previd što prethodno nisam istražila lekove za kontrolu zadržavanja tečnosti u telu. Postoji deo mene koji me čini mirnom, s obzirom na to da sam uvek bila poštena i osoba od integriteta. Nije mi bila namera da konzumacijom poboljšam fizičke performanse. Znam da je to teško dokazati, kao i da ljudi ne mogu da poveruju u moju priču. Međutim, držaću glavu visoko i sa punom odgovornošću prihvatiti posledice. Zahvalan sam svima na pruženoj podršci - istakla je tridesetdvogodišnja odbojkašica.

Ovaj slučaj dopinga baca senku na sportske događaje na Olimpijadi, istovremeno naglašavajući važnost poštovanja antidoping pravila i etičkih principa u sportu.

Sve zanimljivosti sa Olimpijskih igara u Parizu pratite na portalu Republika.rs.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading