OI 2024, 4. DAN: Strelci u borbi za plemeniti metal - bodrićemo veslače i plivače! Na programu su i tri kolektivna sporta!

Autor: Vladimir Vorih

Olimpijske igre 2024

30.07.2024

06:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pred nama su nova olimpijska uzbuđenja.

OI 2024, 4. DAN: Strelci u borbi za plemeniti metal - bodrićemo veslače i plivače! Na programu su i tri kolektivna sporta!

Foto: www.profimedia.rs

Četvrti dan takmičenja na Olimpisjkim igrama u Parizu doneće Srbiji i prvo odličje. Već od 9.30 časova kompletna nacija će biti uz TV prijemnike bodreći Zoranu Arunović i Damira Mikeca koji će pokušati da se okite zlatnom olimpijskom medaljom.

Zorana i Damir će pokušati u disciplini vazdušni pištolj 10 metara da savladaju miks par iz Turske čime bi Srbija stigla do prvog i to najsjajnijeg odličja.

Nakon streljaštva, fokus će se prebaciti na veslanje, gde će Jovana Arsić učestvovati u četvrtfinalu ženskog singl skula. Očekuje se velika borba i nadamo se da će Jovana pokazati svoje umeće i znanje na vodi.

Republika

Foto: Privatna arhiva

Jovana Arsić traži put ka polufinalu

 

Naša vaterpolo reprezentacija će se suočiti sa izazovom u vidu meča protiv Australije u drugom kolu grupne faze. Nakon pobede nad Japanom, naši vaterpolisti sigurno žele da nastave sa uspesima i osvoje nova važna bodovanja.

Foto: VSS

Pobeda nad Japanom je arhivirana - neka se spreme kenguri

 

U isto vreme kada se odvija vaterpolo meč, Martin Mačković i Nikolaj Pimenov će se boriti za mesto u finalu muškog dubl skula u veslanju. Očekuje se da će ova trka biti izuzetno uzbudljiva i da će naši sportisti dati sve od sebe.

Nakon napetih trka na vodi, pažnja će biti usmerena ka plivačkim kvalifikacijama. Velimir Stjepanović i Filip Barna će se takmičiti u kvalifikacijama za 100 metara slobodnim stilom. Svi navijači sa nestrpljenjem očekuju rezultate ovih trka.

Republika

Foto: Tanjug/AP Photo/Bernat Armangue

Velimir Stjepanović

 

U večernjim satima, naši odbojkaši će igrati protiv Slovenije u drugom kolu grupne faze. Očekuje se da će ovo biti izuzetno uzbudljiv meč i da će naši odbojkaši pokazati svoju borbenost i veštinu na terenu.

Kao završnica ovog uzbudljivog dana, naša selekcija u basketu će se suočiti sa izazovom u vidu meča protiv selekcije SAD. Očekuje se da će ovo biti jedan od najuzbudljivijih mečeva dana, a naši basketaši sigurno žele da započnu takmičenje pobedom.

Srpski sportisti na OI 2024 - dan 4.:

- Streljaštvo, vazdušni pištolj Zorana Arunović i Damir Mikec, borba za zlatnu medalju; 9.30 časova

- Veslanje, ženski dubl skul-četvrtfinale, Jovana Arsić; 9.50 časova

- Vaterpolo, Srbija - Australija, 10.30 časova

- Veslanje, muški dubl skul-polufinale, Martin Mačković i Nikolaj Pimenov; 11.10 časova

- Plivanje, 100 metara slobodan stil, Velimir Stjepanović i Filip Barna; 11.35 časova

- Odbojka, Slovenija - Srbija; 17.00 časova

- Basket 3x3, Srbija - SAD; 22.35 časova

Sve dešavanja sa Olimpijskih igara u Parizu ekskluzivno pratite na portalu Republika.rs.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading