ODBOJKAŠI SRBIJE SE HRABRO BORILI PROTIV DOMAĆINA, PA POKLEKLI: Đoković umalo pomogao "orlovima" da dođu do senzacije na startu OI

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Trikolori" bolji na otvaranju

ODBOJKAŠI SRBIJE SE HRABRO BORILI PROTIV DOMAĆINA, PA POKLEKLI: Đoković umalo pomogao "orlovima" da dođu do senzacije na startu OI

Foto: Profimedia

Srpski odbojkaši su otvorili učešće na Olimpijskim igrama u Parizu porazom od Francuske u prvom kolu Grupe A. Iako su naši momci izgubili sa 3:2, osvojeni bod u jakoj konkurenciji nije zanemarljiv rezultat.

Ovo je bio prvi duel srpskih odbojkaša na Olimpijskim igrama još od 2012. godine, budući da su propustili Igre u Riju i Tokiju. Kvalifikovali su se nedavno kroz Ligu nacija, a i pored toga što se nisu takmičili na Olimpijskim igrama godinama, hrabro su zakoračili na teren protiv aktuelnog olimpijskog šampiona.

U prvom setu naši odbojkaši su pokazali izuzetnu borbenost i veštinu, vodivši tokom celog perioda. Razigrao se Dražen Luburić, a zatim i Marko Ivović, dok je Aleksandar Atanasijević odlično smečovao. Srbija je uspela da dođe do dve set lopte, a iskoristila je drugu zahvaljujući Atanasijeviću.


Nažalost, drugi set doneo je potpuno drugačiju sliku, sa Francuzima koji su dominirali od početka. Pokušaji selektora Kolakovića da izmenama promeni tok seta nisu urodili plodom, pa su "trikolori" zasluženo osvojili drugi set.

Treći set doneo je raspaljenu borbu, ali su srpski odbojkaši napravili nekoliko grešaka koje su omogućile Francuskoj da povede i na kraju osvoji set.

U četvrtom setu, Srbija je uspela da se vrati u igru, povela sa 12:11, a zatim i sa 21:19. Zahvaljujući sjajnoj igri Mirana Kujundžića i Petra Krsmanovića, Srbija je stekla tri set lopte i uspešno iskoristila prvu, osvajajući isti period.

Peti set doneo je bolji start Francuske, koja je, ipak, ubrzo stekla veliku prednost i na kraju zasluženo slavila pred Novakom Đokovićem koji je bodrio Srbiju.

Sledeći meč naša reprezentacija igra protiv Slovenije u utorak od 17 časova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading