KLADIONICE REKLE SVOJE: Šljaka je Nadalov teren! Evo kome se daje više šansa, Rafi ili Novaku!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Očekuje nas možda i poslednji teniski klasik.

KLADIONICE REKLE SVOJE: Šljaka je Nadalov teren! Evo kome se daje više šansa, Rafi ili Novaku!

Foto: Tanjug/AP

Nadal i Đoković

Novak Đoković, najbolji teniser u istoriji, će se u drugom kolu Olimpijskih igara ukrstiti reket sa svojim najvećim rivalom, Rafaelom Nadalom. Ovaj duel između dvojice možda i najvećih tenisera ikada, predstavlja njihov jubilarni 60. međusobni okršaj. Prema rečima bukmejkera, Đoković se smatra velikim favoritom u ovom duelu, sa kvotom za pobedu od svega 1,20.

Do sada u karijeri, Nole i Rafa su odigrali 59 mečeva, što je najigraniji duel u istoriji tenisa, a Srbin tesno vodi sa 30-29 u pobedama. Što se duela na Olimpijskim igrama tiče, Đoković i Nadal su se sastali samo jednom, u polufinalu 2008. godine u Pekingu, kada je pobedu odneo Španac. Tada je "bik sa Majorke" osvojio zlatnu medalju, dok se Novak dokopao bronze.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Rafael Nadal

Đoković je na startu Olimpijskih igara ubedljivo pobedio Metjua Ebdena rezultatom 6:0, 6:1, dok je Rafael Nadal dosta teže srušio Martona Fučoviča sa 6:1, 4:6, 6:4. Važno je napomenuti da ove sezone nisu osvojili nijedan trofej, a obojica su igrali samo po jedno finale. Novak je na korak od titule zaustavljen na Vimbldonu, a Rafa u Boštadu. 

Sve oči će biti uprte u stadion ''Filip Šatrije u ponedeljak posle 13.30. Vrlo verovatno prisustvujemo poslednjem teniskom klasiku između Novaka i Rafe, tako da će biti ogromno interesovanje. Njih dvojica su uz Rodžera Federera obeležili zlatni period belog sporta i sasvim je sigurno da će teško neko oboriti sve podvige ove trojice. Istina da Nadal nije više u onoj formi, ali daće sve od sebe i pružiće veliki otpor svom starom rivalu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading