ŠPANCI SE UROTILI PROTIV NOVAKA: Po svaku cenu žele medalju - Đokovićeva sudbina je u rukama Rafaela Nadala!

Autor: Vladimir Vorih

Olimpijske igre 2024

28.07.2024

07:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Španac se i dalje poigrava se kompletnom planetom.

ŠPANCI SE UROTILI PROTIV NOVAKA: Po svaku cenu žele medalju - Đokovićeva sudbina je u rukama Rafaela Nadala!

Foto: Instagram.com/oksrbije

Najbolji teniser u istoriji belog sporta Novak Đoković na maestralan način se plasirao u drugo kolo teniskog turnira na Olimpijskim igrama u Parizu

Za manje od sat vremena provedenih na terenu, Đoković je rezultatom 2:0 (6:0, 6:1) savladao Australijacna Metjua Ebdena i sada mu predstoji da mirno sačeka protivnika u narednoj takmičarskoj rundi.

Kompletna planeta se nada teniskom klasiku između Novaka Đokovića i Rafaela Nadala u drugom kolu, ali je veliko pitanje da li će do njega i doći,

Naime, tridesetosmogodišnji Rafael Nadal bi na startu OI 2024 trebao da se sastane sa Mađarom Martonom Fučovičem, ali je veliko pitanje da li će do navedenog duela i doći.

Rafael Nadal j već izašao na teniski teren gde je u dublu sa zemljakom Karlosom Alkarazom savladao u prvom kolu savladao argentinski par Maksima Gonzalesa i Andreasa Moltenija rezultatom 2:0 (7:6, 6:4), a s obzirom da najbolji španski teniser u istoriji ovog sporta muku muči sa povredom, neizvestan je njegov nastup u pojedinačnoj konkurenciji.

Republika

Foto: Profimedia

Da li razgovaraju o Novaku?

 

Tim povodom Nadal je izjavio:

- Ne znam, razgovaraću sa  timom. Donećemo odluku koja je najbolja za nas kao ekipu, kako bismo imali najveće šanse da donesemo medalje Španiji. Da povećamo šanse da se to dogodi. Nekada je manje više. Sutra ćemo doneti odluku a li ću igrati ili ne, moram da razgovaram sa svima.

Potpuno je jasno da su Španci usmereni ka osvajanju olimpijskog odličja, ali su i svesni da Rafael Nadal teško može navedeno da ostvari u singl konkurenciji. Usled navedenog sve nade su bacili na dubl gde im je neophodan odmoran i spreman Nadal koji neće istovremeno imati teška iskušenja u pojedinačnoj konkurenciji.

Svakako, konačnu odluku španskog teniskog tima, ali i samog Rafaela Nadala znaćemo danas, s obzirom da bi Nadal trebao da se sastane sa mađarskim teniserom posle 13.30 časova.

Najkasnije do tog vremena trajaće i dilema sa kim će se Novak Đoković sastati u drugoj rundi olimpijskog turnira.

Sve informacije sa OI 2024 u Parizu ekskluzivno pratite na portalu Republika.rs.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading