SELEKTOR AMERIKE JE GOSPODIN: Ker izašao u majici "BRATE" pred novinare, pa rekao OVO o Jokiću!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"O, moj Bože, on je nemoguć"

SELEKTOR AMERIKE JE GOSPODIN: Ker izašao u majici "BRATE" pred novinare, pa rekao OVO o Jokiću!

Foto: Printscreen/Twitter

Ker u DM majici

Košarkaška reprezentacija Srbije poražena je od američkog drim-tima na otvaranju Olimpijskih igara rezultatom 110-84.

Dok je Nikola Jokić bio na terenu, sa SAD bili smo na nuli, a o snazi centra Denvera govorio je i selektor Amerike Stiv Ker.

O, moj Bože, on je nemoguć da ga zaustavimo. Snaga našeg tima je dubina. Imali smo tri igrača koji su ga branili. To je bio naš pristup. Bilo je da rotiramo igrače i da prekstimo fige, jer je sjajan igrač - počeo je Ker.

Dobro je igrala Srbija, a onda se dogodio Kevin Durent. Zahvaljujući asu Finiksa, koji se vratio na teren prvi put posle povrede, Ameri su vodili na kraju prve četvrtine, dok su na poluvremenu imali +9 jer je Durent šutirao bez promašaja - neverovatnih 8/8 iz igre i 5/5 za tri, nakon čega je prednost samo rasla.

- Da, očigledno, bio sam trener Kevina tri godine, možda više od svih ostalih. Kada se vratite posle tolike pauze, a to se ne primeti... On ima toliko talenta. Bio je u sjajnoj seriji. Bio je težak start, mnogo smo gubili loptu, Srbija je odigrala prvu četvrtinu jako dobro. Kevin je ušao i uradio dobar posao, vratio nam rezultat u našu korist. Oni imaju mnogo igrača koji stavljaju pritisak na loptu. Entoni, Lebron... Njima je važno da se lopta kreće u tranziciji. Dali smo im da nas postave pod pritisak u početku, ali posle toga je bilo bolje - nastavio je selektor SAD i otkrio šta je rekao na tajmautu koji je zvao pri rezultatu 10-2 za Srbiju:

- Ne sećam se, ali znam da je Stef upao u razgovor. Cela poenta te poruke je bila da će sve biti kako treba. Ovo je bio drugačiji nivo i intenzitet od prethodnih utakmica. Moramo da bolje čuvamo loptu i sve u svemu, ovo je bio dobar početak.

Nije dao šansu svim igračima Ker, koji je pred novinarima nosio majicu "BRATE" u čast Dejana Milojevića sa kojim je sarađivao.

- Teško je u meču koji traje 40 minuta da damo šansu za više od 10 igrača. Napravili smo kombinaciju koja ima najviše smisla. Mislio sam da sam lud. Tražio sam postave, imam najbolje igrače na svetu. Na kraju sam došao do kombinacija koje su imale najviše smisla. Ostaće tako do kraja turnira. Ključ cele ove stvari jeste da pobedimo šest utakmica. Džejson je profesionalac i šampion, podneo je to dobro i biće spreman za sledeće utakmice - završio je Ker.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading