SVE VEĆE TENZIJE NA OI: Francuska policija reagovala zbog pretnji sportistima!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemile scene u Parizu!

SVE VEĆE TENZIJE NA OI: Francuska policija reagovala zbog pretnji sportistima!

Foto: X.com

Kancelarija pariskih tužilaca saopštila je danas da je otvorena istraga povodom pretnji smrću koje su primila trojica izraelskih sportista na Olimpijskim igrama u Parizu. U saopštenju se navodi da su službenici za borbu protiv sajber kriminala takođe angažovani na istrazi objavljivanja ličnih podataka sportista na društvenim mrežama u petak. Tužioci su zatražili da se ti podaci uklone sa društvenih mreža.

Izraelska sajber uprava saopštila je u četvrtak da je otkrila da su iranski hakeri kreirali društvene mreže za objavljivanje ličnih podataka članova izraelske delegacije na Olimpijskim igrama i da su im slali preteće poruke. Izraelski ministar spoljnih poslova Izrael Kac upozorio je istoga dana francuskog kolegu o potencijalnoj zaveri koju navodno podržava Iran, a koja je usmerena na izraelske sportiste i turiste tokom Olimpijskih igara u Parizu.

Izraelski sportisti na Olimpijskim igrama u Parizu imaju pratnju elitnih taktičkih jedinica i obezbeđena im je 24-časovna zaštita, a u tome učestvuje i izraelska bezbednosna služba Šin Bet.

Ova situacija izazvala je zabrinutost među izraelskim zvaničnicima, te je izraelski ministar spoljnih poslova Izrael Kac upozorio francuskog kolegu o potencijalnoj zaveri podržanoj od strane Irana. S druge strane, francuska policija je preduzela korake kako bi istražila ove pretnje i obezbedila sigurnost sportistima na Olimpijskim igrama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading