SRBIJA - SAD: Odličan okršaj u Lilu, Ameri vode, Durent ne promašuje trojke!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Feonemalna košarka u Lilu.

SRBIJA - SAD: Odličan okršaj u Lilu, Ameri vode, Durent ne promašuje trojke!

Foto: Profimedia

SRBIJA - SAD 49:58

TOK MEČA:

Druga četvrtina:

49:58 -  Bogdanović je napravio poslednji mali faul Srbije u ovoj četvrtini. I sada opet totalni haos zapisničkog stola i sudija. Kako je moguće da je prošlo 0,8 sekundi, a čovek je prešao više od pola terena. Zaista neverovatni propusti u ovim momentima. I pogađa Durant za kraj poluvremena.

40:46 - Trojka Lebrona. Izgubljena lopta na drugoj strani, pokušali su da spuste naši loptu za Petruševa i nisu uspeli. Usledio je šut Avramovića sa ogromne udaljenosti za tri poena, ali bez uspeha. Trojka Stefa Karija koji je opet sam kao duh. Svaka ide lopta identično ka košu, uz istu rotaciju, sve isto. Dobrić je pogodio i fauliran je na šutu za tri poena.

36:40 -   Na kraju pogađa na drugoj strani Jokić i realizuje i dodatno bacanje pored Embida! Izgubljena lopta Amerikanaca nakon toga na drugoj strani. TROJKA! Nikola Jokić! 

30:40 - Embid pogađa za dva Jokić je pogodio pod faulom. Pogodio je Jokić i dodatno bacanje. Džejms zakucava 30:40. Srbija slab učinak u šutu za tri 2/12.

25:35 - Ponovo se odlepila Amerika na 9 razlike, a onda Micić pogađa sa polu distance jako važan koš da bi posle njega Marinković promašio trojku,a  Durent opet pogađa. Bez promašaja iz igre! 

23:30 - Jović je promašio ceo koš na šutu za tri poena. Nakon toga na drugoj strani Kevin Durant nastavlja da nas progranja i pogađa novu dvojku, već njegov osmi poen od kako je ušao.  Micić ipak uzvraća trojkom, dobro je! Ukradena lopta Milutinova nakon toga. Ali isti igrač promašuje polaganje, pa se otvara nova šansa za Amere. Nova trojka Durenta.

Prva četvrtina:

20:25- Micić i Milutinov nisu uspeli da poentiraju. Sa druge strane, Vajt promašuje. Srbija je organizovala napad, Milutinov nije uspeo da se snađe i brže reaguje, pa je izgubio loptu. Micić pravi faul nad Lebronom. Durent ponovo pogađa trojku sa strane. Edvards je napravio faul nad Milutinovim. a Srbija ponovo nije iskoristila napad. Bogdanović je promašio, a Ameri su ponovo pogodili i vode nakon prve deonice.

20:20 - Jokić je fauliran za dva bacanja. Prvo je promašio, drugo pogodio za 20:14. Jokić izlazi iz igre, Milutinov je unutar terena. Durent odmah po ulasku pogađa za tri, četvrta trojka iz sedam pokušaja. Novi pogodak Amerikanaca za egal, a Pešić traži tajm-aut.

17:14 - Bogdanović promašuje šut za dva poena, a na drugoj strani Lebron pogađa uz faul Vase Micića, pa će Džejms imati i dodatno slobodno bacanje.  Pogodio ga je. Prvi put vode Amerikanci na ovoj utakmici posle ove jurnjave i kontre. Promašaj Nikole Jovića na šutu za tri poena. Umalo ukradena lopta Vase Micića, ipak biće malo manje vremena sada za napad Amera. Srećom sada ne pogađa ni Entoni Edvards, a sjajni Nikola Jović pogađa trojku! Bravo! Promašaj i Entonija Dejvisa, a onda polaganje Bogdanovića, ponovo imamo prednost, to je jako važno!

12:11 - Stef Kari zaista pokazuje klasu i to je prva trojka za Amere. Nema koša Bogdanovića za tri, a onda Nikola Jokić gubi loptu nakon ofanzivnog skoka. Promašaj Stefa Karija za tri, a Džejms je bio na skoku, ali ga nije pokupio. Nastavlja se dobra igra Srbije u napadu na drugoj strani, tu je i Nikola Jokić za dva pod košem. Ali šta reći, opet trojka Amerikanaca i to preko Devina Bukera. Ognjen Dobrić sada ne uzvraća trojku, onda potpuna konfuzija na terenu, jer je tu Jokić umalo ukrao loptu. Iz svega naravno stiže trojka Bukera

10:2 - Poeni za Filipa Petruševa! Onda i faul u napadu Džrua Holideja, ma tako je! Ognjen Dobrić je izborio faul u napadu! Avramović polaže, a onda ukradena lopta i polaže i Dobrić! Sjajan početak, bravo, bravo, bravo! Tajmaut Stiva Kera!

4:2 - Aleksa Avramović krade loptu i vodimo posle polaganja iz kontre! Promašaj Džoela Embida, skok Srbije. Nakon toga dug napad Srbije, a završava ga Jokić šutem za tri poena sa kapice, ali i promašajem. Ne pogađa ni Holidej, ponovo skok Srbije. Sjajni Aleksa Avramović! Novi poeni! I asistencija Jokića. Embid se spetljao, ali je izborio prekršaj Jokića. Kasne sudije nenormalno mnogo, ali na to smo navikli na ovom olimpijskom turniru. Promašio je slobodno bacanje, promašio je i drugo. Nažalost, izgubljena lopta Jokića i zakucavanje Lebrona Džejmsa.

SRBIJA: Plavšić, Petrušev, Jović, Bogdanović, Marinković, Dobrić, Jokić, Micić, Gudurić, Davidovac, Avramović, Milutinov. Selektor: Svetislav Pešić.

SAD: Kari, Edvards, Džejms, Durent, Vajt, Hejlibarton, Tejtum, Embid, Holidej, Adebajo, Dejvis, Buker. Selektor: Stiv Ker.

Ulice Lila preplavljene su navijačima Srbije koji veruju da ''orlovi'' mogu da lete do pobede protiv nikada jačeg američkog drim-tima na čelu sa Lebronom Džejmsom.

Ovo je košarkaški klasik koji će privući veliku pažnju, a ovo rivalstvo ima posebnu draž. Kao i 2016. u Riju, ove dve selekcije su ponovo u grupi, a videćemo koliko mogu da doguraju.

Selektor Srbije Svetislav Pešić  je pred ovaj okršaj istakao da je prva utakmica uvek najvažnija i da onaj ko ne veruje ne treba da ulazi u dvoranu.

- Prva utakmica je uvek najvažnija. Kako se suprostaviti timu koji ima izraženi individualni kvalitet? Prvo što ti padne na pamet kada pomisliš na njih su izuzetna fizika, atletika, visok nivo tehnike i talenta koji nose. Ne treba ulaziti u dvoranu ako nisi spreman da timskom odbranom da individualni kvalitet neutrališeš. Pripremali smo se za to. Postoji plan i pokušaćemo da ga sprovedemo. Moramo da znamo da košarka nije hokej na ledu, već je košarka gde je promena ritma najvažniji deo igre. Pripremali smo se da znamo kada promenimo ritam u napadu. Moramo naše sisteme da igramo precizno i sa samopouzdanjem, te na taj način sprovedemo naš plan. Ekipa koja bude pravila manje grešaka odmah dobija prednost. Moramo da znamo koga napadamo, u kojoj sekundi… Na tim stvarima smo insistirali, videćemo kako će izgledati - istakao je Pešić.

Ovaj meč ima veliki značaj za obe ekipe, jer će pobeda doneti veliko samopouzdanje i prednost u narednim susretima. Srbija će imati priliku da pokaže svoju snagu i kvalitet, dok će Sjedinjene Američke Države želeti da potvrde svoj status apsolutnog favorita. Na parketu će deliti pravdu sudijski tim sačinjen od Joana Rosa, Hulija Anaja i Martinsa Kozlovskisa, dok će delegat na ovom meču biti Jasvant Mutetuvegama iz Šri Lanke.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading