BUNČIĆ U NEVERICI! Mislim da će mi se tek sutra slegnuti utisci

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na kraju nedostatak sreće, šta da se radi.

BUNČIĆ U NEVERICI! Mislim da će mi se tek sutra slegnuti utisci

Foto: Instagram.com/buncicjudo66

Srpski džudista Strahinja Bunčić završio je svoje takmičenje na Olimpijskim igrama 2024 u Parizu. Poražen je u meču za bronzu, ostavivši srpski džudo bez medalje koju čeka još od 1980. godine. Iako se činilo da će Banjalučanin prekinuti ovaj post, do bronzanog odličja ipak je došao Gusman Kirgibajev iz Kazahstana. Odlučujući potez Kirgibajeva, dvadesetak sekundi pre kraja meča, doneo mu je medalju, ostavivši Bunčića bez plasmana na pobedničko postolje.

Nakon meča, Bunčić je pokušao da sabere misli i opiše šta se dešavalo u odlučujućem duelu za odličje.

- Još uvek sam u haosu. Mislim da ću tek sutra znati šta se desilo sve. Ostaje žal, mislim da ovaj skor koji su dosudili nije pravedan. Glavni sudija nije dosudio nikakav poen. Oni su gledali tridesetak sekundi, dosudili su njemu vazari. On je uradio hvat koji inače ne sme da se radi, ali dobro. Ustao sam i pogledao da je 15 sekundi do kraja, za to vreme je jako teško bilo stići rivala. Dao sam sve od sebe, skočio na njega, uhvatio pojas, povukao, ali nisam uspeo. To je to, šta da kažem. Nije mi bilo jasno zašto su to uradili. Ali to je sport, to je život, idemo dalje... - rekao je Bunčić.

 

 

Istakao je da je tokom celog dana imao osećaj da će osvojiti medalju, ali na kraju je morao da se zadovoljan dokle je dogurao.

- Ovo su mi prve Olimpijske igre. Mi u džudou 40 i nešto godina nismo imali medalju, nijedan plasman na olimpijskim igrama. Ja sam prvi koji je ušao u borbu za medalju. Iskreno, želim da poželim sreću ostatku ekipe, jer mislim da je ovo ta godina kada ćemo uzeti tu medalju. Mislim da imamo šansu i da će neko ispraviti ovu moju grešku u borbi za treće mesto - izjavio je on.

Već razmišlja o sledećem takmičenju.

- Mislim da će mi se tek sutra slegnuti utisci. Bilo je sve divno, lepo, bila je dobra atmosfera. Sa trenerom sam bio sve vreme, sa fizioterapeutom. Sve je išlo onako ka "to je taj dan, ti si taj koji ćeš uzeti medalju, to je to. Još u repasažu nisam imao borbu, dečko se povredio, sve je govorilo - "ti si taj" - rekao je Strahinja i dodao:

- Na kraju nedostatak sreće, šta da se radi. Idemo dalje... Možda bude bolje u Los Anđelesu. Hvala svima što su ispratili ovaj dan, medijima, navijačima, žao mi je što nisam osvojio medalju, ali dao sam svoj maksimum. Idemo dalje, uzećemo tu medalju.

Bunčić je naglasio da je uvek pun Bersi u Parizu, te da bi se popunila 50.000 mesta da je toliko dostupno, što ukazuje na veliku popularnost džudoa u Francuskoj.

- Francuska je poznata po tome da je džudo popularan sport. Da je bilo 50.000 mesta bilo bi popunjeno. To su karte 700-800 dolara. Mi se svake godine takmičimo u Parizu, u Bersiju, koji je uvek pun do poslednjeg mesta - rekao je Bunčić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading