OGROMAN SKANDAL NA OTVARANJU OI: Iz Južne Koreje besni, traže hitnu reakciju!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliki propust organizatora.

OGROMAN SKANDAL NA OTVARANJU OI: Iz Južne Koreje besni, traže hitnu reakciju!

Foto: Profimedia

Svečana ceremonija otvaranja Olimpijskih igara u Parizu iznenadila je gledaoce jednim prilično nepristojnim gestom. Naime, tokom objavljivanja prolaska južnokorejske olimpijske delegacije rekom Senom, organizatori su pogrešno nazvali nacionalni tim Južne Koreje, nazivajući ga "nacionalnim timom Demokratske Narodne Republike Koreje", odnosno, Severne Koreje. Zvanično ime Južne Koreje je, prosto, Republika Koreja, pa je ova greška izazvala priličan diplomatski skandal.

Ova greška nije prošla neprimećeno, te su se brzo pojavile reakcije javnosti, kako domaće, tako i međunarodne. Mnogi su se zapitali kako je moguće da se dogodi ovakva greška na tako velikom i važnom događaju kao što su Olimpijske igre.  MOK je objavio na društvenoj mreži "X'' izvinjenje zbog velikog propusta.

Foto: Profimedia

Južna Koreja

- Želeli bismo da uputimo duboko izvienjenje zbog greške koja se desila tokom predstavlja južnokorejske delegacije na ceremoniji otvaranja Igara - poručuju organizatori.

Uprkos ovom neugodnom incidentu, Olimpijske igre u Parizu donose brojne uzbudljive događaje i takmičenja. Sportisti iz celog sveta okupili su se kako bi se nadmetali u raznim disciplinama, a publika širom sveta sa nestrpljenjem prati svaki trenutak ovog globalnog sportskog događaja.

Iako je ceremonija otvaranja Olimpijskih igara u Parizu bila obeležena neugodnim incidentom, sam događaj i takmičenja donose uzbuđenje i radost svim ljubiteljima sporta širom sveta. Svi se nadaju da će se pažnja uskoro preusmeriti na izvanredne sportske podvige i fer nadmetanje, te da će Olimpijske igre proteći u duhu zajedništva i poštovanja između svih učesnika.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading