EVO KAKO DA IZBEGNETE UJED PSA! Saveti profesionalnog dresera mogu da vas IZVUKU

Autor:

Vesti

31.07.2024

01:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Prvo, nemojte ga gledati u oči..."

EVO KAKO DA IZBEGNETE UJED PSA! Saveti profesionalnog dresera mogu da vas IZVUKU

Foto: Shutterstock

Kako se odbraniti od napada psa: saveti profesionalnog trenera

Psi su životinje koje mogu biti veoma uzbuđene iz različitih razloga, a to uzbuđenje može rezultirati agresivnim ponašanjem. Mardži Alonso, profesionalni trener pasa, ističe da je važno znati kako se ponašati u situaciji kada vas napadne agresivan pas.

Smirenost kao ključna taktika

Mardži Alonso naglašava da je ključno sačuvati smirenost u prisustvu agresivnog psa. Panika, vrištanje ili naglo mašenje rukama samo će dodatno stimulišu psa i učiniti situaciju još opasnijom.

Izbegavanje kontakta očima

Kada se nađete u situaciji sa agresivnim psom, Mardži savetuje da prekinete kontakt očima i okrenete se bočno od psa. Ovo šalje signal psu da niste pretnja, a držanje šaka skupljenih u pesnicu uz telo može dodatno umiriti napadača.

Ne trčite, osim ako ste sigurni da možete pobediti

Trčanje od psa može izazvati još veću agresiju, pa je važno izbegavati ovu taktiku osim ako ste sigurni da možete pobediti. Ukoliko imate priliku da se sklonite u vozilo, to može biti sigurna opcija za zaštitu.

Zbunjivanje psa i upotreba komandi

Jedna od taktika koju preporučuje Mardži je pokušaj da se pas zbuni bacanjem predmeta ili poslastice. Takođe, upotreba oštrih komandi poput "Nazad!" ili "Sedi!" može imati smirujući efekat na agresivnog psa.

Kao zaključak, važno je znati kako se ponašati u situaciji kada vas napadne agresivan pas. Sačuvajte smirenost, izbegavajte direktan kontakt očima i upotrebite taktike kao što su upotreba komandi i pokušaj da se psa zbuni kako biste sebe zaštitili od potencijalne opasnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading