PREDSEDNIK OPŠTINE JEDVA IZVUKAO ŽIVU GLAVU! Požar divlja u Gornjim Tučepima, prizori ZASTRAŠUJUĆI (VIDEO)

Autor:

Svet

31.07.2024

00:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Požar kod Tučepa proširio se munjevitom brzinom tako da su i stanovnici makarske Volicije u pripravnosti za evakuaciju kao i Tučepljani

PREDSEDNIK OPŠTINE JEDVA IZVUKAO ŽIVU GLAVU! Požar divlja u Gornjim Tučepima, prizori ZASTRAŠUJUĆI (VIDEO)

Foto: printscreen/facebook

Zbog požara koji je u večernjim satima buknuo kod Makarske u Gornjim Tučepima zatvoren je i deo puta za saobraćaj, a vatra se nošena jakim vetrom toliko brzo širila da se predsednik opštine Ante Čobrinić jedva spasao.

"Čim je vatra buknula, otišao sam autom do Čovića kako bih pružio podršku vatrogascima. Tada je vatra bila mala i u sekundi mi se razbuktala pred očima pa sam uleteo u auto i krenuo prema kući. Međutim, vatra je zahvatila auto iz kojeg sam odmah iskočio, a on je izgoreo za nekoliko minuta", ispričao je Čobrinić Slobodnoj Dalmaciji.

"Sve se odvijalo kao u filmu i u jednom trenu sam ostao zarobljen u vatrenom obruču. Sada sam u Tučepima i ne mičem se nigde jer ovo što sam proživeo zbilja je bilo katastrofa i u šoku sam", rekao je Čobrnić.

Požar kod Tučepa proširio se munjevitom brzinom tako da su i stanovnici makarske Volicije u pripravnosti za evakuaciju kao i Tučepljani.

Bura duva na udare što otežava gašenje, a magistrala prema Tučepima, odnosno Dubrovniku zatvorena je za saobraćaj, blokirani su svi prolazi, a vatrenu buktinju gase sve raspoložive vatrogasne snage s područja Makarske rivijere i Splitsko-dalmatinske županije, piše Slobodna Dalmacija.

Podsetimo, šumski požari ceo dan gore na više lokacija u Hrvatskoj, u Dalmaciji - Skradin i Makarska, ali i u Crnoj Gori gde je buknuo šumski požar kod Sutomora!

Takođe, stotine požara gorele su od maja širom Grčke, koja je zabeležila najtopliji jun dosad i najduži toplotni talas.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading