HITAN APEL MINISTARSTVA GRAĐANIMA SRBIJE: Ne putujte u Liban! Ako se nalazite u toj zemlji, evo šta ODMAH TREBA DA URADITE

Autor:

Vesti

31.07.2024

00:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vojska Izraela potvrdila je da je danas izvela napad na glavni grad Libana, Bejrut

HITAN APEL MINISTARSTVA GRAĐANIMA SRBIJE: Ne putujte u Liban! Ako se nalazite u toj zemlji, evo šta ODMAH TREBA DA URADITE

Foto: Tanjug/AP Photo/Hussein Malla

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije apelovalo je danas na građane Srbije da izbegavaju putovanje u Liban zbog pogoršanja aktuelne bezbednosne situacije u toj zemlji.

U objavi ministarstva se savetuje građanima Srbije koji se trenutno nalaze u Libanu da izbegavaju javne skupove i putovanja unutar zemlje kao i da, ukoliko su u mogućnosti, napuste teritoriju te države.

"Državljanima Republike Srbije, koji se trenutno nalaze na teritoriji Libanske Republike preporučuje se da prate vesti o najnovijim dešavanjima, pre svega onim koje se odnose na bezbednosnu situaciju u zemlji, kao i da izbegavaju demonstracije, proteste i druga masovna okupljanja", navodi MSP.

Srpskim državljanima, koji se nalaze na teritoriji Libanske Republike, MSP predlaže da se jave Ambasadi Republike Srbije u Bejrutu i dostave svoje podatke (lokacija, kontakt telefoni, članovi porodice i sl.), kako bi, u slučaju pogoršanja bezbednosne situacije, Ambasada mogla da kontaktira s njima.

Vojska Izraela potvrdila je da je danas izvela napad na glavni grad Libana, Bejrut, a meta napada bio je, kako se navodi, čovek koji je odgovoran za napad na fudbalski teren u selu Madždal Šams naseljenom Druzima na Golanskoj visoravni, kada je ubijeno 12 dece, prenosi Tajms of Izrael.

Ministar odbrane Izrael Joav Galant je rekao da je Hezbolah napadom na Golansku visoravan ''prešao crvenu liniju''.

Izrael je u noći između petka i subote izveo vazdušne napade na ciljeve Hezbolaha u Libanu, nakon što je optužio tu grupu za napad. Hezbolah je negirao odgovornost za napad, a Izrael je odbacio ta poricanja i najavio da će "snažno" odgovoriti.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading