PRUGA DO SUBOTICE DO 1. DECEMBRA! Vučić najavio radove i na pruzi koja će ići prema Banatu!

Autor:

Vesti

07.08.2024

20:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Očekujemo da pruga bude otvorena do Dana ujedinjenja, do 25. novembra, što je velika stvar za našu zemlju i za Vrbas. Vrbas će biti centralna stanica između Novog Sada i Subotice. Dakle, za tri meseca imamo otvorenu prugu Beograd Subotica i Novi Sad Subotica, što je velika, velika stvar za našu zemlju, velika stvar i za Vrbas, istakao je Vučić.

PRUGA DO SUBOTICE DO 1. DECEMBRA! Vučić najavio radove i na pruzi koja će ići prema Banatu!

Foto: Printscreen/Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras, uoči obilaska završnih radova na železničkoj stanici "Vrbas Nova", da će pruga do Subotice biti gotova do 1. decembra i dodao da je ostalo još nekoliko stvari da se završi, poput probne vožnje i nadzora.

- Očekujemo da pruga bude otvorena do Dana ujedinjenja, do 25. novembra, što je velika stvar za našu zemlju i za Vrbas. Vrbas će biti centralna stanica između Novog Sada i Subotice. Dakle, za tri meseca imamo otvorenu prugu Beograd Subotica i Novi Sad Subotica, što je velika, velika stvar za našu zemlju, velika stvar i za Vrbas - rekao je Vučić za RTS.

Vučić je najavio radove i na pruzi koja će ići prema Banatu na kojoj će vozovi moći da idu i do 120 kilometara na čas.

- Od Pančeva preko opovske opštine, Zrenjanina, zatim do Kikinde, u stvari Novog Miloševa, pa bismo napravili krak do Kikinde i do Subotice i posebno Sombor-Vrbas, čime bismo spojili Sombor sa prugom Novi Sad-Subotica, odnosno Beograd-Subotice takođe. I ako uspemo taj dogovor da napravimo, onda bismo infrastrukturno i železnicom, čini mi se, spojili celu Vojvodinu, a posle toga samo da uradimo još Sombor-Mogujevo i naravno da obnovimo prugu Beograd-Šid - rekao je Vučić.

A šta je rekao predsednik o opoziciji i kopanju litijuma i kako samo dobili najgoru vlast 2000. pročitajte ovde.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading