SITUACIJA JE SVE GORA: Morala je da reaguje i SZO - veliki broj sportista je zaražen koronavirusom!

Autor: Vladimir Vorih

Olimpijske igre 2024

07.08.2024

09:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Očekivano, ili ne?

SITUACIJA JE SVE GORA: Morala je da reaguje i SZO - veliki broj sportista je zaražen koronavirusom!

Foto: Instagram.com/olympic

Olimpijske igre 2024 u Parizu polako ulaze u svoju završnu fazu, a ceremonija svečanog zatvaranja biće obavljena u nedelju 11. avgusta.

Međutim, kako dani odmiču, tako se organizatori susreću sa sve većim problemima kada je u pitanju zdravstvena situacija.

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) potvrdila je da je preko 40 sportista bilo pozitivno na prisustvo korona virusa na Olimpijskim igrama u Parizu. Među njima se našao i britanski plivač Adam Piti, koji je nakon osvajanja srebrne medalje u disciplini 100 metara prsno, bio pozitivan na koronavirus. Ovo je samo jedan od primera koji ilustruje da je virus i dalje prisutan i da je neophodno preduzimati dodatne mere predostrožnosti.

Direktorka prevencije u SZO, Marija van Kerhova, istakla je da je COVID-19 i dalje prisutan u svim zemljama, te da je važno nastaviti sa sprovođenjem mera zaštite. Ovo upozorenje dolazi u trenutku kada se broj zaraženih sportista na Olimpijadi u Parizu povećava, što je navelo pojedine sportske delegacije da dodatno pojačaju mere predostrožnosti.

Foto: Profimedia

Koronavirus se širi francuskom prestonicom

 

S obzirom na rastući broj zaraženih sportista, sve više takmičara na borilištima nosi zaštitne maske kao dodatnu meru opreza. Ovo je samo jedan od koraka koje sportske delegacije preduzimaju kako bi zaštitile svoje članove od potencijalne infekcije koronavirusom.

Ovaj slučaj ukazuje na to da je i na velikim sportskim događajima, poput Olimpijskih igara, neophodno nastaviti sa primenom mera zaštite kako bi se sprečilo širenje virusa među sportistima i ostalim učesnicima događaja.

Sva dešavanja s Olimpijskih igara u Parizu ekskluzivno pratite na portalu Republika.rs.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading