NE PRIHVATAM DA JE NOVAK NAJBOLJI, ON NIJE GOAT! Srbi digli UZBUNU protiv teniskog komentatora!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izneo niz kritika na račun teniskog asa.

NE PRIHVATAM DA JE NOVAK NAJBOLJI, ON NIJE GOAT! Srbi digli UZBUNU protiv teniskog komentatora!

Foto: Instagram.com/oksrbije

Nakon što je u finalu Olimpijskih igara pobedio Karlosa Alkaraza rezultatom 2:0 (7:6, 7:6), Novak Đoković je svoje ime po ko zna koji put upisao u istoriju teniskog sporta osvajanjem "karijrenog slema", dao je prostora i povoda za komentarisanje u narednom vremenskom periodu.

Šajam Kamal, teniski komentator, izazvao je burnu reakciju među Srbima, svojim člankom pod nazivom "Ne, ne moram prihvatiti da je Novak Đoković GOAT (najveći svih vremena, op.a.) samo zato što je osvojio olimpijsko zlato".

Kamal, poznat po svojoj nepokolebljivoj podršci Federeru, osporava status Đokovića kao najvećeg tenisera svih vremena, uprkos njegovom nedavnom uspehu na Olimpijskim igrama.

Iako priznaje Đokovićeve neviđene uspehe, uključujući brojne rekorde za najviše nedelja na prvom mestu, osvajanje Grend slem turnira, pobede na masters turnirima i jedinstveno dostignuće osvajanja sva četiri Grend slema na tri različite podloge - Kamal ostaje neumoljiv u svom stavu.

Foto: Tanjug/AP

 

Iako prepoznaje značaj Đokovićevog olimpijskog zlata kao prekretnicu u njegovoj karijeri, smatra da samo ovo postignuće nije dovoljno da ga uzdigne na status najvećeg svih vremena. On tvrdi da titula goat-a zahteva više od pukih rekorda i priznanja, ukazujući da Đokovićev ukupan uticaj na sport ne doseže nivo Federerovog.

On takođe iznosi kritike na račun Đokovićevog ponašanja van terena, posebno tokom pandemije COVID-19, i njegove navodne podrške pseudo-nauci. Ove kritike, u kombinaciji sa Kamalovim divljenjem za Federerovu ulogu u popularizaciji tenisa širom sveta, daju dodatnu dimenziju debati o tituli GOAT-a.

Kamalova analiza ponovo je podstakla večnu debatu o tome ko zaista zaslužuje titulu goat-a u tenisu. Dok Đokovićevi uspesi govore sami za sebe, Kamalova nepokolebljiva podrška Federeru ističe subjektivnost u određivanju najvećeg igrača svih vremena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading