PREDSEDNIK VUČIĆ ČESTITAO OLIMPIJCIMA: Hvala vam na svemu, na svakom danu borbe! Ulagaćemo još više!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija je osvojila pet medalja u Parizu.

PREDSEDNIK VUČIĆ ČESTITAO OLIMPIJCIMA: Hvala vam na svemu, na svakom danu borbe! Ulagaćemo još više!

Foto: Republika.rs/D.Kadić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je u Predsedništvu na Andrićevom vencu u Beogradu, članove olimpijskog tima Srbije, osvajače medalja na Olimpijskim igrama u Parizu.

- Obavljati dužnost predsednika Srbije je najčasnija dužnost, uprkos bezbroj problema, ima najlepših trenutaka - ovo je jedan od tih. Ovo je najlakši posao na svetu. Napravili ste pobednike od svakog od nas. Pomogli ste nam da verujemo da možemo sve i da ne postoje nemoguće misije - rekao je predsednik Vučić.

Predsednik je zatim istakao:

Republika

Foto: Starsport

 

- Svaki građanin ove zemlje zna da je jači od drim tima. Da li smo mogli više? Verovatno smo morali. Gledaćemo da u budućnosti bude i više. Već se spremamo za Los Anđeles, to Novače važi i za vas.

- Nije tim iz 1992. bio bolji od ovog drim tima. Vi ste defakto pobedili. Nije tim iz 1992. bio bolji od ovog drim tima. Vi ste defakto pobedili. Ugled Srbije je danas veći nego što je bio juče zahvaljujući vama.

- Vaterpolisti, neku ste čudnu odbranu igrali u poslednjih nekoliko utakmica. Uroše, kapa dole za ovo što ste uradili. Ne znam da li znate kakvo je slavlje bilo u Srbiji. Hrvati su već slavili to što su najbolji u regionu, a onda ste na scenu stupili vi".

Foto: Republika.rs/D.Kadić

 

Predsednik Vučić se potom zahvalio svim srpskim učesnicima Olimpijskih igara na borbi.

- Svi ste učestvovali u jednoj velikoj zajedničkoj pobedi. Sve nagrade su isplaćene, košarkašima će ujutru. Znam da vama to ne znači mnogo, ali da vam pokažemo koliko nama znači.

- Gledaćemo da dug prema vama vratimo, ulagaćemo još više. Hvala vam na svemu, na svakom danu borbe i što ste prihvatili na sebe sav teret, hvala vam za svaku suzu i što toliko volite Srbiju. Živela Srbija, sve najbolje vam želim - zaključio je predsednik Vučić.

Foto: Starsport

Božidar Maljković, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije

Božidar Maljković, predsednik OKS, izneo je svoje impresije:

- Oni će videti šta su uradili tek kad izađu na balkon. Da smo mogli bolje, mogli smo. Imali smo i nesreću da ukinu karate, gde bi Prekovićka jednom nogom pobedila, da se Topićeva povredi, nepravda prema bokserki, možda zato što ima rusko prezime - rekao je Maljković i nastavio:

- Srbija mora da uradi rekonstrukciju svog sporta. Nekada je trener bio sinonim kluba. Milan Ribar - svi smo znali da je to Železničar, Žeravica - Partizan... Moramo da razvijamo trenere. U mom sportu su preuzeli Grci. Ja sam bio slab iz matematike, ali da kažem da od ovih momaka i devojaka - 29 njih nosi medalju oko vrata. To je veliki uspeh za zemlju kakva je Srbija.

- Domaći igrač - to mora da bude strategija. Ja sam sa Jugoplastikom ostvario sve - bez ijednog stranca. Bitke na Kolubari i Ceru su dobijene zato što su borci branili svoju kuću, a stara kineska kaže - borci dobijaju, a ne plaćenici. Puno sam novca odlazi na neke stvari što ne bi smelo. Da vas više ne bih smarao, neka večno živi Srbija - istakao je Maljković.

Nikola Jakšić, kapiten zlatnih vaterpolista:

- Pre svega da se zahvalim uvaženom predsedniku u ime cele ekipe, a verujem i svih prisutnih.

- Rekao nam je selektor da ste bili uz nas i kad nije bilo tako dobro u grupi.

- Zahvalio bih se Novaku na podršci pred četvrtfinale. Ta energija nam je značila. Pitajte i moje saigrače, ne možete da verujete koliko nam je pomogla. Kao što vidite - rekao je Jakšić i pokazao medalju:

- Dosta nam je pomogla.

19.20 - Ogroman aplauz i zagrljaj od predsednika Vučića dobio je Novak Đoković, sa kojim je u društvu došao njegov selektor Viktor Troicki.

19.17 - Evo i kapitena basket selekcije Strahinje Stojačića, a za njim i kapiten bronzanih košarkaša Bogdan Bogdanović, potom je zašao Milutinov, a onda veliki zagrljaj Nikole Jokića i presednika Vučića!

19.11 - Potom su usledile čestitke srebrnoj tekvondistkinji Aleksandri Perišić, pa zlatnim strelcima Zorani Arunović i Damiru Mikecu, od koga je dobio snažan zagrljaj.

19.07 - Predsednik Vučić se prvo pozdravio i čestitao Nikoli Jakšiću, kapitenu vaterpolo reprezentacije Srbije.

Potom su usledile čestitke i ostalim "delfinima", predvođenim selektorom Urošem Stevanovićem.

Foto: RTS/printscreen

 

18.55 - Uskoro treba očekivati početak svečanosti iz Predsedništva Srbije.

18.50 - Početak prijema u Predsedništvu Srbije je zakazan u 19 časova.

UVOD

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primiće u Beogradu učesnike Olimpijskih igara u Parizu i članove njihovih stručnih štabova.

Prijem će biti održan u zgradi Predsedništva Srbije od 19.00 časova, a svečani doček srpskih osvajača olimpijskih medalja biće organizovan večeras u 20.00 časova ispred Starog dvora u Beogradu.

Sa legendarnog Balkona sugrađanima će se obratiti, između ostalih, zlatni vaterpolisti i strelci Zorana Arunović i Damir Mikec, kao i najbolji teniser svih vremena Novak Đoković.

Foto: Instagram.com/itftennis

Novak Đoković sa zlatnom medaljom

Osim njih, biće prisutna i osvajač srebrne medalje u tekvondu Aleksandra Perišić i bronzani košarkaši. Olimpijski tim Srbije završio je kao 27. na Igrama u Parizu sa osvojenih pet odličja, dok su Amerikanci prvi sa čak 126 medalja, od kojih su 40 zlatne.

Srbija je osvojila tri zlatne medalje – vaterpolisti, Novak Đoković i strelci Zorana Arunović i Damir Mikec u paru, jedno srebro – Aleksandra Perišić u tekvondu i jednu bronzu koju su osvojili Pešićevi izabranici.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (38)

Loading
Slađana

12.08.2024 18:57

Baš kako dolikuje - Vučić dočekuje naše najbolje sportiste, najbolje ambasadore Srbije u svetu. Svaka medalja nam je donela ogromnu radost.

Joka

12.08.2024 19:01

Docekujemo svečano nase pobednike.

Teona

12.08.2024 19:03

Cestitam Nasi najbolji

Uroš

12.08.2024 19:04

Vi ste naš ponos,živela Srbija.