"MRLJE BOLE, SVRBE, PEKU... PSIHIČKI SAM ISCRPLJENA": Grupa turista na poznatoj plaži prošla kroz pakao, neki PREKIDALI I GODIŠNJE ODMORE (FOTO/VIDEO)

Autor:

Putovanja

12.08.2024

23:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve je počelo kada su stigli u kamp

"MRLJE BOLE, SVRBE, PEKU... PSIHIČKI SAM ISCRPLJENA": Grupa turista na poznatoj plaži prošla kroz pakao, neki PREKIDALI I GODIŠNJE ODMORE (FOTO/VIDEO)

Foto: Shutterstock

Turisti koji su boravili na ostrvu Murteru doživeli su neugodno iskustvo zbog najezde neobičnih insekata u kampu. Slovenski turisti su se požalili na ubode malih životinja, a lekari su na osnovu fotografija uboda pretpostavili da je reč o peščanoj mušici.

Na društvenim mrežama, turisti su upozorili na neobične mrlje koje su se brzo širile i uzrokovale jaku iritaciju kože. Jedna od turistkinja je podelila svoje iskustvo gde je navela da su ubodi počeli da se javljaju čim su stigli u kamp, a čak su posumnjali da su u pitanju stenice.

- Provela sam deo noći na hitnoj i primala intravenozne lekove. Mrlje bole, svrbe, peku... Psihički sam i fizički iscrpljena - napisala je jedna turistkinja i objasnila kako je došla do zaključka da je jedino rešenje povlačenje iz kampa.

 

 

Nakon posete bolnici, primećeno je da se ubodi pojavljuju i ispod donjeg veša ili kupaćih kostima, što je dodatno otežavalo situaciju.

Posledice uboda

Neki od turista su morali da potraže medicinsku pomoć, a jedna od njih je čak provela deo noći na hitnoj i primala intravenozne lekove zbog nepodnošljivih simptoma. Postojala je čak i sumnja na lišmanijazu, oboljenje koje uzrokuju peščane mušice.

- Pisala sam svojoj porodičnoj doktorki koja mi je rekla da bi možda moglo da se radi o peščanoj mušici - napisala je jedna turistkinja i objasnila da to nije zvanično potvrđeno.

Lišmanijaza može izazvati poremećaje na koži, sluznici nosa i usta, ali i zahvatiti unutrašnje organe poput jetre, slezine i koštane srži.

Na kraju, ovaj neobičan incident sigurno će ostati u sećanju turista koji su posetili ostrvo Murter, ali i upozoriti druge posetioce na opasnosti od insekata u kampovima.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading