ŠTA ĆE NOLE REĆI? Oglasio se Alkaraz i OTKRIO planove! Fokusiran je na OVU stvar!

Autor:

Sport

12.08.2024

17:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Španac progovorio o ambicijama posle poraza u finalu Olimpijskih igara.

ŠTA ĆE NOLE REĆI? Oglasio se Alkaraz i OTKRIO planove! Fokusiran je na OVU stvar!

Foto: Profimedia

Španski teniser Karlos Alkaraz, trenutno na trećem mestu ATP liste, ima jasno postavljen cilj za ovu sezonu - da se domogne vodeće pozicije.

Iako je Janik Siner trenutno na prvom mestu sa 8.770 bodova, a olimpijski šampion Novak Đoković odmah iza Italijana sa 8.460, Alkaraz sa svojih 7.950 poena ne odustaje od borbe za vrh.

- Očigledno, biti broj 1 je cilj svaki put kada sam u zaostatku i trka je važna za mene. Veoma sam fokusiran na to. Fokusiran sam na to da idem na svaki turnir, razmišljam o tome da igram sjajan tenis, da imam dobar rezultat, samo da bih napredovao u trci, a ove godine da završim godinu kao broj 1 je jedan od mojih glavnih ciljeva. Tako da se radujem tome pa ćemo videti - rekao je Alkaraz za sajt ATP.

 

 

Finalista Olimpijskih igara u Parizu, u kome je poražen upravo od srpskog asa, nije uspeo da osvoji zlato na najvećem planetarnom događaju, iako je prvi put bio apsolutni favorit po bukmejkerima pred meč sa Novakom.

Ipak, rekorder po broju Grend slem titula je pokazao veliku psihološku stabilnost, slavio u dva seta rezultatom 7:6, 7:6 i osvojio drugo od tri zlata za Srbiju, pre nego što su nam i vaterpolisti doneli veliku radost.

Španac je, podsetimo, u dosadašnjem delu sezone osvojio dve titule na četiri najprestižnija turnira, pošto je trijumfovao na Rolan Garosu i Vimbldonu, pa sada ima četiri Grend slem pehara u vlasništvu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading