DESINGERICA PREKRŠIO ZAKON U HRVATSKOJ: Doveo sebe u OZBILJNU OPASNOST, za ovo delo može da se ZAGLAVI ROBIJA (FOTO)

Autor:

Zabava

12.08.2024

23:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski reper se izložio novoj neprijatnosti.

DESINGERICA PREKRŠIO ZAKON U HRVATSKOJ: Doveo sebe u OZBILJNU OPASNOST, za ovo delo može da se ZAGLAVI ROBIJA (FOTO)

Foto: Republika.rs, Shutterstock

Srpski reper Dragomir Despić, poznatiji kao Desingerica, podelio je na Instagramu kako provodi svoje slobodno vreme u Istri, pa slučajno otkrio da je uradio nešto zbog čega u Hrvatskoj može da se zaglavi u zatvoru.

Naime, u jednoj Instagram priči pokazao je da jede školjke prstace, a poznato je da je njihovo konzumiranje zabranjeno, iako ih uprkos zabranama i visokim kaznama u brojnim elitnim ugostiteljskim objektima i dalje služe.


Podsetimo, vađenje prstaca strogo je zabranjeno zakonom u Hrvatskoj, jer doprinosi eroziji obale, pa su 1995. godine doneti zakoni kojima se zabranjuje branje, trgovina i izvoz prstaca. Prema novom Zakonu o morskom ribarstvu, osobe koje se bave ovakvim aktivnostima, kao što je prikazano na društvenim medijima, mogu se suočiti sa zatvorom u trajanju od šest meseci do pet godina, kao i sa značajnim novčanim kaznama.
Republika

Foto: prinskrin instagram

Dragomir Despić Desingerica konzumira zabranjene plodove mora

Značajno je napomenuti da je i hrvatski i evropski bokserski šampion i olimpijac Stipe Drviš takođe bio kritikovan nakon što je javno uživao u konzumiranju prstaca sa prijateljima na društvenim medijima.


Ovaj incident ponovo pokreće zabrinutost za životnu sredinu zbog iscrpljivanja prstaca u Hrvatskoj, podstičući ponovni fokus na nelegalno posluživanje prstaca u restoranima uprkos postojećim zakonskim zabranama.

Značajno je napomenuti da je pre pet godina, Index detaljno pokrio kampanju "Index protiv uništavanja Dalmacije - Stop jedenju prstaca", osvetljavajući široko rasprostranjeno ignorisanje zakonskih zabrana konzumiranja prstaca u Hrvatskoj.

Svojim isticanjem konzumiranja prstaca u Istri, Desingerica je nenamerno pokrenuo debatu o sprovođenju zakona koji se odnose na zaštitu morskih resursa i očuvanje hrvatske obale, a doveo je i sebe u opasnost da može biti kažnjen u skladu sa tamošnji zakonom.

Dok se kontroverza odvija, prepliću se uticaj društvenih medija, zaštita životne sredine i pridržavanje zakona, ističući složene dinamike koje se odvijaju u modernom digitalnom dobu.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading