PRVO ELIMINIŠETE SA OI - PA ZAMAŽETE OČI "SIĆOM"! Anđeli dali pare da je UĆUTKAJU?! Kome treba vaš NOVAC?

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovde nešto "smrdi".

PRVO ELIMINIŠETE SA OI - PA ZAMAŽETE OČI "SIĆOM"! Anđeli dali pare da je UĆUTKAJU?! Kome treba vaš NOVAC?

Foto: Profimedia

Na nedavno održanim Olimpijskim igrama u Parizu, bokserski meč između Alžirke Iman Helif i Italijanke Anđele Karini privukao je veliku pažnju javnosti. Iako je Karini predala meč nakon 46 sekundi, Međunarodna bokserska asocijacija (IBA) je odlučila da joj dodeli novčanu nagradu od 50.000 dolara, što je izazvalo različite reakcije u javnosti.

Interesantno je da su Alžirka Helif i Lin Ju-ting iz Kineskog Tajpeha bile u centru pažnje i pre samog meča, zbog zabrane njihovog učešća na Svetskom prvenstvu 2023. u Nju Delhiju. Predsednik IBA Umara Kremljova je otkrio da su DNK testovi pokazali prisustvo muškog XY kromozoma tokom takmičenja, što je dovelo do zabrane njihovog učešća. Ipak, obe su imale pravo da učestvuju na Olimpijskim igrama u Parizu, što je podiglo mnogo prašine u javnosti.

Foto: Profimedia

Meč koji je zapalio drušvene mreže - predaja Anđele Karini

Odluka IBA-e da dodeli novčanu nagradu Anđeli Karini izazvala je brojne reakcije, kako među ljubiteljima boksa, tako i među sportskim stručnjacima. Predsednik IBA-e Umar Kremlev je izjavio da ne razume zašto su "ubili ženski boks" i da bi u ringu trebalo da budu samo sportisti koji ispunjavaju uslove radi bezbednosti. Njegove reči dodatno su podstakle raspravu o pravilima i bezbednosti u ženskom boksu.

Spor između Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) i IBA-e dodatno je komplikovao situaciju. MOK je prošle godine oduzeo IBA-i status vodećeg bokserskog tela zbog pitanja upravljanja, preuzimajući kontrolu nad takmičenjem u Parizu 2024. Međutim, sada se našao u središtu svađe oko učešća Alžirke i devojke iz Kineskog Tajpeha, što je dodatno zakomplikovalo odnose između ove dve organizacije.

Odluka IBA-e da dodeli novčanu nagradu Karini, uprkos tome što je izgubila meč, samo je dodatno podgrejala debate o jednakim uslovima i pravilima u ženskom boksu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading