BIJE KO MUŠKO - PLAČE KO ŽENA! Bokserka više nije mogla da izdrži - nepravedni su, a JA sam NJIHOVA godinama! (VIDEO)

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

I dalje pod budnim okom javnosti.

BIJE KO MUŠKO - PLAČE KO ŽENA! Bokserka više nije mogla da izdrži - nepravedni su, a JA sam NJIHOVA godinama! (VIDEO)

Foto: Profimedia

Alžirska bokserka Iman Helif privukla je pažnju javnosti i postala glavna tema Olimpijskih igara u Parizu nakon što je jednoglasnom odlukom sudija porazila Anu Luku Hamori iz Mađarske u četvrtfinalu, osiguravši tako medalju. Iman je postala poznata širom sveta nakon što je Italijanka Anđela Karini predala meč posle samo 46 sekundi, izjavivši da ne želi da se bori protiv muškarca.

Iman Helif se našla na meti javnosti, sportista i navijača zbog tvrdnji o njenom biološkom polu i nivou testosterona. Iako su priloženi dokazi koji pokazuju da je rođena kao žensko, postoji kontroverza oko njenog nivoa testosterona, što je dovelo do suspenzije sa Svetskog prvenstva od strane Međunarodne bokserske federacije prošle godine. Ipak, MOK joj je dozvolio da se takmiči na Olimpijskim igrama.

 

 

Nakon velike pobede nad takmičarkom iz Mađarske, Iman Helif je emotivno reagovala pred kamerama, doslovno se slomivši u suzama.

- Boksujem godinama pod okriljem Međunarodne bokserske federacije, koja mi je nanela nepravdu. Ali imam Alaha sa sobom. Alahu Akbar - izjavila je kroz suze.

U polufinalu, Helif će se boriti protiv Tajlanđanke Džandžem Suvanapheng, nastavljajući svoj put ka osvajanju medalje na Olimpijskim igrama u Parizu.

Iman Helif je postala simbol borbe protiv predrasuda i nepravde, privlačeći pažnju javnosti širom sveta svojim izuzetnim sportskim dostignućima i hrabrošću u suočavanju sa kontroverzama. Svi će sa nestrpljenjem pratiti njen dalji put na Olimpijadi i navijati za njen uspeh.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading