SRBI STALI NA STRANU BOKSERKE KOJU JE NOKAUTIRAO MUŠKARAC! Iz Beograda stiže MEDALJA za Italijanku!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Njen san je ukraden.

SRBI STALI NA STRANU BOKSERKE KOJU JE NOKAUTIRAO MUŠKARAC! Iz Beograda stiže MEDALJA za Italijanku!

Foto: Profimedia

Italijanska bokserka Anđela Karini izazvala je veliku pažnju na Olimpijskim igrama u Parizu kada je predala meč osmine finala Alžirki Iman Helif nakon samo 45 sekundi.

Razlog za ovakav potez bio je navodno nejasan pol protivnice, koja je optužena da je muškog pola, iako do sada zvanično nije utvrđeno kog je pola.

Ovaj incident izazvao je brojne reakcije javnih ličnosti, među kojima se istakao proslavljeni košarkaš Igor Rakočević. On je naglasio da smatra da ovaj duel nema nikakve veze sa sportom i da je to bio Anđelin Olimpijski san koji je ukraden.

- Ovo nema nikakve veze sa sportom. Ona nije izgubila. Ovo je njen Olimpijski san koji je ukraden zbog potpunog neuspeha Olimpijskih igara u Parizu, koji su dozvolili biološkom MUŠKARCU da se takmiči protiv žena (i prirodno je pobedi) - rekao je Rakočević.

 

 

Ovaj incident izazvao je uznemirenost u sportskoj javnosti i postavio pitanje jednakih uslova takmičenja, kao i zaštite integriteta ženskih sportistkinja. Mnogi su se složili sa Anđelinom odlukom da preda meč, ističući da je u pitanju ozbiljno pitanje fer pleja i poštovanja bioloških karakteristika takmičara.

Foto: www.profimedia.rs

Iman Helif - Anđelin protivnik/ca

 

U međuvremenu se oglasilo i sportsko društvo "Ušće", koje je odlučili da odlikuju Anđelu za ovaj podvig, te su joj poslali poklon koji sadrži propratnu poruku: 

- Poštovana Anđela, duboko smo dirnuti vašim potezom na Olimpijskim igrama. U duhu sporta i pravih vrednosti želimo da vam odamo priznanje da ste za nas šampion! Mogli se naslutiti na osnovu ceremonije otvaranja u kom pravcu idu Olimpijske igre. Verujemo da je Vaš potez osvojio srca ogromnog dela planete, ali na žalost malo je onih koji to smeju da priznaju… Iskrene čestitke, zadali ste nokdaun nakaradnom sportskom sistemu vrednosti. Mi kao malo sportsko društvo ne možemo da ispravimo nepravdu koja Vam je načinjena ali možemo da Vam pružimo podršku u ovom teškom trenutku za vas i za sport… Simbolično vam šaljemo zlatnu medalju da znate da ste za nas pravi šampion - stoji u saopštenju sportskog društva "Ušće". 

Reakcija nadležnih organa Očekuje se da će nadležni organi istražiti ovaj slučaj kako bi se utvrdile sve činjenice i eventualno preduzele odgovarajuće mere. Ovo će verovatno biti samo jedan u nizu slučajeva koji će podstaći raspravu o pravilima i regulativama u sportu, posebno kada je reč o zaštiti integriteta i jednakih uslova za sve takmičare. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading