DA LI VAS BAŠ TOLIKO BOLI SRPSKI USPEH? Novi sramni udar Hrvata - na meti se našli i naši košarkaši! (FOTO)

Autor: Vladimir Vorih

Olimpijske igre 2024

11.08.2024

10:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Njihova tuga je tri decenije duga.

DA LI VAS BAŠ TOLIKO BOLI SRPSKI USPEH? Novi sramni udar Hrvata - na meti se našli i naši košarkaši! (FOTO)

Foto: Starsport

Košarkaška reprezentacija Hrvatske poslednje značajnije ostvarenje imala je sada već davne 1995. godine, kada su na svima dobro poznatom Evropskom prvenstvu u Atini osvojili bronzanu medalju i kada su pobegli sa pobedničkog postolja u momentu kada su na njega, kao evropski šampioni, stupili naši košarkaši.

Taj odlazak simbolično je i označio potpuni sunovrat hrvatske košarke i davno je rečeno da zbog navedenog sramnog čina, na postolje se dugo neće vratiti.

Na ovogodišnjim Olimpijskim igrama u Parizu košarkaška reprezentacija Srbije stigla je do novog odličja na velikim takmičenjima. Nakon sramne krađe u poludfinalu protiv reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država, "orlovi" su se izdigli iznad svih problema i savladali Nemačku rezultatom 93:83, čime su stigli do bronzane medalje zlatnog sjaja.

Nakon finalnog duela u kojem je očekivano SAD slavio protiv Francuske, obavljena je i ceremonija svečane dodele medalja, a upravo navedeni čin bio je povod hrvatskim medijima da udare na srpske košarkaše.

Foto: Gol.dnevnik.hr/printscreen

Novi sramni udar hrvatskih medija na srpske sportiste

 

Hrvatski portal "Gol.dnevnik.hr" u tekstu pod naslovom "Pogledajte Srbe koji jedva stoje na dodeli medalja: Nisu znali gdje se nalaze", navodi da su srpski košarkaši jedva stajali na pobedničkom postolju i to, kako oni navode, zbog alkohola koji je tekao u potocima tokom proslave koja je upriličena u jednom pariskom lokalu nekoliko sati pre svečane ceremonije na košarkaškom turniru.

U tekstu nepotpisanog autora doslovce stoji:

- Košarkaška reprezentacija Srbije na kraju je uspjela osvojiti broncu na Olimpijskim igrama u Parizu. Srbi su u dvoboju za treće mjesto pobijedili Njemačku. Srbi su svoju utakmicu igrali u subotu popodne, a morali su čekati sve do kasnih večernjih sati kako bi dobili medalje. No dok su čekali, Srbi su organizirali slavlje u jednom kafiću u Parizu. Alkohol je tekao u potocima, a na dodjeli su neki jedva stajali, poput Nikole Jokića.

 

 

Uz tekst hrvatski novinari su priložili i snimak sa društvene mreže "X", nekadašnji "Tviter", a ostavljamo na vama da procenite šta je suštinski bilo u pitanju i da li Nikola Jokić nije "mogao da stoji na nogama" tokom dodele olimpisjkih medalja.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading