KARIJEV ŠOU NA AERODROMU! Selektor Pešić nije želeo da prećuti jednu činjenicu: Trebalo je da Srbija i Nemačka igraju FINALE!

Autor: Vladimir Vorih

Olimpijske igre 2024

11.08.2024

13:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bronza zlatnog sjaja je stigla u Srbiju

KARIJEV ŠOU NA AERODROMU! Selektor Pešić nije želeo da prećuti jednu činjenicu: Trebalo je da Srbija i Nemačka igraju FINALE!

Foto: Printscreen/RTS

- Konferencija za medije:

- Zahvalio bih se svima na podršci. Posebno porodicama koje su bule uz nas. Napravili smo atmosferu koja se gradila više godina unazad. Možemo biti zadovoljni sa rezultatom - istakao je Bogdan Bogdanović, a zati mse nadovezao selektor:

- Hvala svima na podršci, a posebno od ljudi koji poznaju i žive za košarku. Javno bih se zahvalio igračima i Bogdanu kao kapitenu. Naš put nije bio lagan. Za velike stvari u sportu neophofdmo je odricanje. Ekipa je napravila ne atmosferu, već zajednički put do cilja. Slučajnosti u vrhunskom spotu nema. Ovo je većina igrača 1994. godište uz sarijeg Bogdana i nekih mlađih igrača. Presrećan sam zbog rada sa ovim momecima i balansa među njima, jer se nije znalo ko kosi, a ko vodu nosi. Ovo je bio mentalni sklop izdržljivosti. Ovakve utakmice koje smo odigrali, nikada se neće ponoviti. Ovo je bio najbolji turnir u istoriji - istakao je selektor Pešić.

- Trudio sam se da pomognem igračima zajedno sa trenerima i medicinskim stafom.

 

Kari je nastavio sa čestitkama:

- Sjajni su ovo momci. Odabrali su da ovo leto, umesto da uživaju budu u reprezentaciji. Čestitam im još jednom. Isto je bilo i u Manili, tako da postoji kontinuitet i rada i drugarstva. Igrači su osetili da im verujem i uspostavilo se poverenje što je svima nama, ali i navijčima omogućilo da se radujemo.

Kapiten posebno ističe jednu stvar:

- Zajedništo smo gradili i na treninzima i utakmicama. Sve to nije nastalo preko noći. Stavili smo uspeh tima ispred sebe. Imali smo visoke ambicije i imali smo motivaciju uvek i na treninzima i utakmicama. 

Utakmica za treće mesto je bila specifična?

- Bilo je jako teško pripremiti se za meč sa Nemcima. Znali smo i pre dolaska šta želimo i pre dolaska u Pariz cilj nam je bilo odličje. Odigrali smo dobar meč i pronašli smo dodatnu energiju da ostvarimo zacrtano - istakao je Ognjen Dobrić.

- Turnir je bio težak. Meni je najteža utakmica bila protiv Južnog Sudana. Posle toga je stigla Australija i -24. Znamo kroz šta smo sve prošli, ali to nas je ujedinilo - nadovezao se kapiten Bogdanović.

I selektor Pešić je govorio o meču sa Nemcima:

- Selektor Nemačke je veliki stručnjak i slažem se da smo sa Nemcima mogli da igramo i finale. Toliko je taj meč bio kvalitetan. 

Ovime je konferencija za medije i završena.

 

 

- Doček košarkaške reprezentacija Srbije:

13.00h - Srpski košarkaši su sleteli na beogradski aerodrom.

12..55h: Nestrpljivo se očekuje sletanje aviona sa našim reprezentativcima na surčinski aerodrom,

12.25h: Već sada je veliki broj navijača prisutan na beogradskom aerodromu koji sa velikim nestrpljenjem očekuju naše heroje iz Pariza.

 

 

12.05h: Srpski navijači koji se okupljaju na aerodromu ipak će morati da malo sačekaju naše zlatne košarkaše. prema poslednjim informacijama avion će sleteti u prestonicu u 12.55 časova.

11.53h: Kako se saznaje avion sa srpskim reprezentativcima na aerodrom "Nikola Tesla" sleće nešto pre 12.30 časova.

11.45h: Na aerodromu "Nikola Tesla" već ima prisutnih navijača srpske košarkaške reprezentacije koji očekuju dolazak naših bronzanih momaka sa Olimpisjkih igara 2024 u Parizu.

 

Srpski košarkaši, osvajači bronzane medalje na Olimpisjkim igrama u Parizu, danas se vraćaju u otadžbinu, a doček će biti organizovan na aerodromu "Nikola Tesla".

Košarkaška reprezentacija Srbije uspela je da se izdigne iznad svih problema i nepravdi koje su doživeli u polufinalnom meču protiv reprezentacije Sjedinjnih Američkih Država, kada je "drim tim" zahvaljujući besramnoj krađi od strane sudijske trojke slavio rezultatom 95:91.

U duelu za bronzanu medalju Srbija je u potpunosti kontrolisala meč svih 40 minuta i na kraju trijumfovala rezultatom 93:83 čime je barem donekle ispravljna nepravda i bronzana medalja se našla na grudima naših košarkaša.

Republika

Foto: Starsport

Košarkaška reprezentacija Srbije - osvajač bronzane medalje na OI 2024

 

Nakon meča "orlovi" su organizovali proslavu u jednom od pariskih lokala gde su najveseliji bili Bogdan Bogdanović i Nikola Jokić, a atmosferu je do usijanja doveo Ognjen Dobrić koji se latio mikrofona i zapevao dobro poznatu navijačku pesmu.

 

 

Uspeh naših zlatnih momaka nije protekao neopaženo ni u kompiluku. Tako su mediji u hrvatskoj ovog jutra jedva dočekali kako bi napali srpske košarkaše, a kako se i zašto na udaru hrvatskih medija našao Nikola Jokić, pročitajte OVDE.

- Rezultati Srbije na OI 2024:

Košarkaška reprezentacija Srbije na olimpijskom turniru odigrala je šest mečeva. Zabeležena su četiri trijumfa i dva poraza od selekcije Sjdinjenih Američkih Država.

- Rezultati:

1. kolo: Srbija - SAD 84:110

2. kolo: Portoriko - Srbija 66:107

3. kolo: Srbija - Južni Sudan 96:85

Četvrtfinale: Srbija - Australija 95:90

Polufinale: SAD - Srbija 95:91

Meč za 3. mesto: Nemačka - Srbija 83:93

Srbija je na OI 2024 u Parizu nastupila u sledećem sastavu: Aleksa Avramović, Bogdan Bogdanović, Dejan Davidovac, Ognjen Dobrić, Marko Gudurić, Nikola Jokić, Nikola Jović, Vanja Marinković, Vasilije Micić, Nikola Milutinov, Filip Petrušev, Uroš Plavšić. Selektor: Svetislav Pešić

Doček košarkaša svi ljubitelji fudbala moći će da prate u direktnom prenosu na prvom kanalu Radio Televizije Srbije, kao i na portalu Republika.rs.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading